Суспільство

Понад 14 000 учнів з Миколаївщини продовжують навчання за кордоном

Кадрових втрат серед педагогічних працівників не відбулося

Цей материал також доступний

Станом на сьогодні, з Миколаївської області за кордон виїхали 14370 школярів та 300 педагогів. Цю інформацію оголосила директорка департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська під час брифінгу 24 січня 2024 року.

Від початку воєнних дій з регіону за кордон виїхали 27904 учасники освітнього процесу та 759 вчителів. З них 13534 учні та 459 педагогів повернулися до Миколаївської області і продовжують навчання та роботу.

Веліховська наголосила, що вчителі, які виїхали, не припиняли вести навчання, працюючи дистанційно, тому кадрових втрат серед педагогічних працівників не відбулося.

Школярі, які залишилися за кордоном, мають можливість продовжувати освіту в дистанційних школах, кількість яких у Миколаївській області досягає п’яти. В цих навчальних закладах учні вивчають українську мову, історію, мистецтво, а інші предмети, які вони вивчають за кордоном, будуть зараховані до їх освітнього процесу. Це робиться для того, аби діти могли повернутися до України з повноцінними документами про освіту.

Щодо внутрішньо переміщених осіб, то у Миколаївській області в дошкільних навчальних закладах навчаються 1187 дітей, у загальноосвітніх школах – 4104, у професійно-технічних установах – 547, а спеціальну передвищу освіту здобувають 540 осіб. У вищих навчальних закладах регіону навчаються 1475 внутрішніх переселенців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button