ЕкономікаТема дня

Продаж МГЗ: аукціон планують провести до кінця року

Юридично в управління Фонду держмайна завод ще не дійшов

Цей материал також доступний

Фонд державного майна планує оперативно провести приватизацію Миколаївського глиноземного заводу, конфіскованого у російського олігарха Олега Дерипаскі, про що в інтерв’ю Forbes розповів голова фонду Рустем Умєров.

“Юридично в управління ФДМУ Миколаївський глиноземний завод ще не дійшов. Щойно отримаємо його в управління, плануємо швидко виставляти на аукціон. Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60–90 днів. Реально почати приватизацію заводу у другому – третьому кварталі цього року. До моменту оголошення аукціону фонд діятиме так само, як і на Демурінському ГЗК. Там для того, щоб запустити підприємство, потрібно було 40 млн грн. Ми подивилися на наявні активи та вирішили виставити продукцію, яка збереглася на ГЗК, на Prozorro. І за ці кошти запустили підприємство та виплатили заробітні платні”, – сказав він.

Нагадаємо, ми писали:
Квартири, авто, цехи та гроші… Повний список націоналізованого Україною майна у власника МГЗ Дерипаски

Коментуючи питання, що до війни Миколаївський глиноземний завод оцінювали у $1 мільярд, Умєров зазначив, що активи на приватизацію фонд виставлятиме за балансовою вартістю, а далі ринок уже визначить фінальну ціну.

“Поки що складно сказати його балансову вартість. Треба дивитися, що залишилося з ресурсів, боргів, проаналізувати бухгалтерську та фінансову звітність. Нині завод не працює, будемо шукати вихід, як зробити так, щоб він запрацював”, – сказав він.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Оцінювати завод треба не за залишковим методом, як завжди робилося задля корупційного присвоєння та подальшого збагачення нового т.з "власника". Подібним способом розікралися всі найцінніші активи країни: заводи, нафто-газо свердловини, спиртзаводи, обленерго і безліч інших підприємств, вкрадених в держави по залишковому принципу! Оцінювати треба по щорічному прибутку підприємства, по кількості продукціїї і її ціні. Все інше - корупційні схеми злочинців при держслужбі! Завод МГЗ - надприбуткове рідприємство. 1700 тис тон глинозема по 600- 800 дол/тону, це і буде справжній прибуток державі і місту! І Запорізький завод негайно треба відновлювати, щоб працювати в парі. Поки він відбудується, глинозем розлетиться на Лондонській товарній біржі по величнхним цінам. На сьогодні на заводі достатньо готової продукції, щоб платити людям зарплати і на утримання самого заводу. Сотні тисяч тон глинозему - це більше 100 млн дол. Вам мало цього ресурсу? Будь який банк з задоволенням під таку заставу видасть величезні кошти, яких не висиачає сьогодні МГЗ. То яка може йти мова про його збитковість чи баккротство, або труднощі з запуком. Дочекаємося скорої перемоги над дикунами і все буде добре!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button