Пригоди

У казармі в Миколаєві на початку війни загинуло 200 військових, – Юрій Бутусов

За словами Бутусова, висновки командуванню треба було зробити ще тоді

Цей материал також доступний

Головний редактор видання “Цензор НЕТ” Юрій Бутусов в інтерв’ю Radio NV заявив, що трагічна загибель бійців 128-ї бригади під час урочистого шикування неподалік від лінії фронту (росіяни завдали удару по бійцям ЗСУ, яких зібрали на урочистості у прифронтовому селі) — далеко не перший такий випадок.

“Це питання, яке не стосується жодних статутів і якихось правил. Це реально тактика сучасної війни. Коли всі бойові порядки, вся ближня зона на 20−30 кілометрів, тобто зона ураження далекобійними засобами противника, авіацією противника, на системній основі контролюється ворожими дронами. Без всяких статутів: якщо ти хочеш жити, якщо командир опікується життям особового складу, він сам дбає про те, щоб таких скупчень, які помітні з дрона, не було. Тобто це не питання правил, це питання здорового глузду”, — каже Бутусов.

Журналіст наголосив, що, згідно зі стандартами НАТО, коли в армії відбуваються «безпідставні великі втрати», такі випадки повинні ставати предметом аналізу. “У нас всі ці стандарти — це просто на словах балачки, які жоден командир, жоден генерал не практикує на практиці і не застосовує. Якби у нас такий післяопераційний аналіз був, то у нас би необхідні висновки були доведені до командного складу як мінімум 18 березня 2022 року. Коли внаслідок того, що підрозділи 137-го батальйону засунули в одну казарму в Миколаєві, загинуло майже 200 українських військовослужбовців від двох ракет”, — додав він.

За словами Бутусова, «військове командування абсолютно безвідповідальне за життя людей», тому «ці трагедії відбуваються раз за разом».

“І деякі просто не стали відомі громадськості через те, що є певна таємність. А ці речі “виплили”… Армія абсолютно не піклується про життя особового складу. І випадки загибелі значної кількості військовослужбовців ніколи не отримують належної оцінки. Тому це і повторюється. І це далеко не перший випадок”, — стверджує журналіст.

Нагадаємо: 18 березня 2022 року трьома ракетами «Калібр» росія завдала ракетного удару по казармам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади у Миколаєві. У казармах на момент удару було близько 200 військових. Спочатку повідомлялося про загибель від 45 до 57 українських солдатів, але очікувалося, що кількість загиблих зростатиме. Бельгійська газета Het Laatste Nieuws повідомила, що міський морг та українські військові заявили про загибель щонайменше 80-ти українських військових.

“Майже всі 200 солдатів було вбито, оскільки з-під уламків наступного дня було вилучено лише одного, який вижив, а вночі температура опускалася до -6°”, – повідомляють відкриті джерела.

Раніше повідомлялося:
У Миколаєві вшанували пам’ять війських, загиблих унаслідок ракетного удару по казармі

Читайте також:
Під час будівництва казарм на території Миколаївського гарнізону вкрали понад 5 мільйонів, – СБУ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button