Пригоди

Під час будівництва казарм на території Миколаївського гарнізону вкрали понад 5 мільйонів, - СБУ

Перераховані бюджетні гроші учасники схеми вивели "в тінь"

Цей материал також доступний

СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону. Про це в п’ятницю, 3 лютого, повідомляють на сторінці СБУ.

Зазначається, що до схеми розкрадання коштів причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом цього ж управління.

Вони є організаторами схеми розкрадання понад 5 мільйонів гривень на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону“, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, для реалізації оборудки керівник управління уклав кілька договорів із комерційною структурою щодо виконання ремонтно-будівельних робіт.

Згідно з підписаними документами, підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації в житлових спорудах.

Утім, відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми вивели в тінь.

Таким чином, казарми залишилися непридатними для проживання військовослужбовців.

Ініційована Службою безпеки будівельно-технічна та економічна експертизи підтвердили факти злочинної діяльності.

Під час обшуків у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, що є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’яти фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію з доказами оборудки.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 2. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Триває розслідування щодо притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону нашої держави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button