Суспільство

Якісна вода, безпека, працевлаштування... - громада визначає, яким має стати Миколаїв до 2027 року

Участь в опитуванні взяли понад 2200 осіб

Цей материал також доступний

Відбулося чергове онлайн-засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Миколаївської міської територіальної громади на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації.

“Стратегія відповість на основне питання – куди рухається Миколаїв, яким громада хоче бачити місто за кілька років. Саме тому участі громадськості в розробці документу приділяється значна увага. На всіх етапах роботи жителів, громадські організації та експертів активно залучатимуть до формування пріоритетних напрямів розвитку міста”, – повідомляють в міській раді.

В обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Віталій Луков, директорка департаменту економічного розвитку міськради Тетяна Шуліченко, представники архітектурної компанії One Works.

Експертка ПРООН з питань стратегічного планування Олена Нижник презентувала результати опитування мешканців міста, які будуть використані для аналізу ситуації в Миколаєві та розробки заходів для вирішення проблемних питань.

Участь в опитуванні взяли понад 2200 осіб, у тому числі, 688 представників молоді, 150 – ВПО, 61 – бізнесу. Найбільшу активність продемонстрували жителі Центрального району.

На запитання, як миколаївці характеризують життя в місті (до війни), 54% відповіли, що їм комфортно тут жити. При цьому понад 30% респондентів говорять про обмежені можливості для власного розвитку.

60% громадян планують майбутнє своїх дітей в громаді. З них 75% лише «за умов наявності безпеки».

Серед чинників, що заважають розвитку громади, миколаївці називають відсутність інвестицій, нестачу робочих місць, недостатні умови для підприємництва, низьку громадську активність.

При цьому основними ресурсами міста вважають наявність портової інфраструктури, вигідне географічне розташування, цікаві туристичні об’єкти, активний місцевий бізнес, прогресивну місцеву владу.

Серед напрямків, найважливіших для повоєнного відновлення – якісна вода, медицина, безпека, працевлаштування, житло, енергоефективність та енергонезалежність громади.

Переважна більшість учасників опитування висловили готовність брати участь у відновленні громади після війни.

За результатами опитування мешканців, на основі SWOT-аналізу, як ефективного методу визначення сильних та слабких сторін громади, та інших досліджень економічного і соціального характеру будуть сформовані сценарії перспективного розвитку міста, визначено бачення розвитку та його стратегічних напрямів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Не пиарь этого исакова , он не удачник , постоянно второй !!!!!! Все они одинаковы , за 30 лет город остался союзом , ничего ровным счётом не изменилось !!!!!!!!! Только союз хаят сегодня , а независимая Украина не построила ничего , мосты скоро рухнут(которыми николаевцы пользуются 30 лет и будут видимо ещё столько же ими пользоваться) , новых нет и не будет !!!!!!! Сеня гений , как говорят некоторые упоротые мега проект забабахал "серую площадь" , так что сеня лучший ......!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button