Суспільство

У Миколаєві вартість проїзду в маршрутках - одна з найвищих в Україні (інфографіка)

За даними порталу «Конкурент»

Цей материал також доступний

У Миколаєві вартість проїзду в маршрутках – чи не найдорожча в Україні. Про це повідомляє інформаційний портал «Конкурент». Журналісти порівняли вартість проїзду у міському електротранспорті, маршрутках та метро.

«Почнемо із приємного – з безкоштовного проїзду. У Харкові на період дії військового стану маршрутки возять людей безкоштовно. До Великої війни ціна квитка коливалася від 6 до 7 гривень. Щодо найдорожчого проїзду, то це про Миколаєва, де один квиток можна придбати за 20 гривень. Але тут не все так однозначно, адже ця ціна встановлена ​​лише для доїзду до певного району міста. Якщо ж маршрут не перевищує 10 км, то ви заплатите не більше ніж 14 гривень», – сказано в повідомленні.

Мабуть, портал брав до уваги і проїзд до дач (які вже за містом, але пасажири сідають в маршрутку саме в Миколаєві) та самих віддалених мікрорайонів, бо загалом по городу проїзд в миколаївських маршрутках коштує 15 грн (прим. ред. Кorabelov.info).

“Схожа ситуація і у Вінниці, де на маршрутах №30А та №30Б вартість квитка становить 18 гривень, проте тимчасовий тариф на проїзд одного пасажира у муніципальному автобусі – 12 гривень.

Крім того, у багатьох містах діють спеціальні проїзні карти, з якими проїзд теж стане дешевшим. Наприклад, у Житомирі ціна проїзду – 14 гривень, однак із проїзною «Картою Житомирянина» – 10 гривень”, – повідомляє портал «Конкурент».

Зауважимо, що, всупереч цій інфографіці, в більшості маршруток Києва ціна також складає 15 грн, як і в Миколаєві (прим. ред. Кorabelov.info).

“У трійку з найбільшою вартістю на проїзд в електротранспорті увійшли Житомир – 15 грн, Чернігів – 12 грн, а третє місце з ціною 10 гривень ділять одразу чотири населені пункти – Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Черкаси. В Ужгороді міського електротранспорту загалом немає.

В Івано-Франківську, Києві, Миколаєві, Тернополі та Житомирі діють спеціальні проїзні карти, з якими вартість проїзду стає дешевшою. Розрахунок готівкою чи банківською карткою обійдеться на кілька гривень більше.

В Україні зараз працює лише три метрополітени: у Києві, Дніпрі та Харкові. Також є підземна електричка у Кривому Розі, яку іноді називають четвертим метрополітеном.

Загалом ціна у всіх метро однакова та становить 8 гривень. Київський метрополітен пропонує різного виду проїзні, з різною кількістю поїздок, наприклад, до 50. З такою карткою ви платитимете менше – 6,5-8 гривень (залежить від кількості доступних поїздок). За 1300 гривень можна придбати безлімітну картку, з якою можна їздити стільки, скільки забажаєте.

Харків очолює список міст, де найдешевший проїзд. На період дії військового стану його там зробили безкоштовним. Найдорожчі пасажирські перевезення у Миколаєві, де за подорож можуть взяти до 20 гривень.

Зазначається, що дані є актуальними станом на 1 червня 2023 року. Але за час, коли ми готували матеріал, ціни могли змінитись, наприклад, у Луцьку вартість тролейбусного квитка зросла до 8 гривень, а в інфографіці вказано стару – 6 гривень”, – повідомляє портал «Конкурент».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button