ПолітикаСуспільство

"Корупціонер"-віцемер Миколаєва зустрів делегацію Посольства Франції в Україні

Під час зустрічі обговорили безпекову та гуманітарну ситуації в Миколаєві

Цей материал також доступний

16 червня 2023 року Миколаїв відвідала делегація Посольства Франції в Україні на чолі з тимчасово повіреним дипустанови Бенжаменом Рорігом. До її складу також увійшли аташе з питань правоохоронних органів Себастьєн Дорден, заступник аташе з питань оборони Тібо Фаллас та аташе з питань співробітництва Фредерік Руссо, – повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

З гостями зустрілися заступник міського голови Сергій Коренєв, а також заступник директора департаменту міського голови Ігор Філіппов.

Під час зустрічі обговорили безпекову та гуманітарну ситуації в Миколаєві.

Сергій Коренєв привітав членів делегації та розповів, що через збройну агресію росії проти України Миколаїв зіштовхнувся зі складними викликами. Зокрема, до звільнення Херсона окупанти чи не щодня обстрілювали місто. Через це була сильно пошкоджена цивільна інфраструктура – школи, дитячі садки, лікарні, житлові будинки. На жаль, обстріли російських терористів призвели до жертв серед мирного населення.

Окупанти також зруйнували стратегічний водогін Дніпро-Миколаїв, залишивши обласний центр без централізованого водопостачання. Аби забезпечити людей водою, у місті за допомогою наших партнерів встановили понад 100 установок зворотного осмосу, пробурили десятки свердловин.

Наразі Миколаїв живе під загрозою обстрілів з боку окупантів та бореться з наслідками збройної агресії росії. Для цього міська влада співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема, з громадами Франції.

Наприклад, місто Нарбона підтримує нас із перших днів повномасштабного російського вторгнення. У ньому активно діє асоціація “Нарбона – Україна”, яка надсилає допомогу жителям нашого міста.

Сергій Коренєв подякував французьким партнерам, зазначивши, що Миколаєву вкрай необхідна підтримка.

Віцемер також поінформував, що сьогодні місто приймає жителів Херсонщини, які шукають порятунок від обстрілів окупантів та техногенної катастрофи, спричиненою підривом Каховської ГЕС.

Під час зустрічі також обговорили гуманітарні потреби Миколаєва, а також можливість підписання угоди про співробітництво з одним із міст Франції.

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року НАБУ затримало віце-мера Миколаєва Коренєва та заступника директора ДЖКГ у справі про Сіру площу.

Вищий антикорупційний суд обрав для віце-мера Миколаєва Сергія Коренєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 8 жовтня 2021 року. Вийти на волю миколаївський віце-мер міг під заставу 3 млн. 518 тис. 500 гривень.

Першого заступника директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Олександра Брижатого, підозрюваного у розкраданнях під час реконструкції Сірої площі у Миколаєві, також відправили під варту з можливістю внесення застави, сума якої становила трохи більше 950 тисяч гривень.

У результаті застави за віце-мера та директора Департаменту ЖКГ Сергія Коренєва та заступника директора Департаменту ЖКГ Олександра Брижатого, підозрюваних у розкраданні 27 мільйонів гривень при реконструкції Соборної площі, у розмірі 4,5 млн грн внесли їхні адвокатські компанії.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button