ПригодиСуспільствоТема дня

"Законсервований музей СРСР", - блогери про Корабельний округ - південний форпост України

Про обстріли і загиблих, про настрої місцевих жителів. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Миколаїв посідає третє місце в Україні, після Маріуполя та Ізюма, за кількістю авіаційних та артилерійських ударів, завданих російськими окупантами по місту. Документалісти проекту хаші зняли фільм про те, як живе Миколаїв у воєнний час, приділяючи чималу увагу своєму Корабельному округу.

«Зараз ми знаходимося в районі міста, який я хочу назвати «збереженим» музеєм під відкритим небом Радянського Союзу. Здається, що тут з тих часів, крім кількох тамтешніх кіосків, сучасних магазинів, взагалі нічого не змінилося. Тобто сама некомпетентна архітектура, найстрашніші такі паркани, тротуари – ось і вся така територія, це сучасний Корабельний район міста Миколаєва. До речі, в 1973 році його віднесли до меж міста Миколаєва, до цього це був окремий районний центр », – розповідає про свої враження ведучий історії, який відвідав наше місто в кінці серпня 2022 року.

«У цій місцевості, за статистикою, найбільше літало, і постійно зараз приїжджає. Нещодавно тут на перехресті (на зупинці Супермаркету) загинуло близько 10 осіб. Тут поруч стоїть пам’ятник на постаменті – стара БМД (бойова машина десанту). Можливо, окупанти побачили з якогось безпілотника, що тут є техніка, і спробували в нього потрапити, бо я не можу дати іншого логічного пояснення, чому тут стріляли. Але видно, як з нього вилетіли осколки, полетіли в зупинку … І на тій зупинці були люди. Як я бачу, тут залишки плям крові охололи », – розповідає блогер.

Нагадаємо, ми писали:
Наслідки обстрілу “касетними бомбами” автобусної зупинки в Корабельному районі (відео)

“Я знаю чотирьох людей (жертв) тільки з моєї вулиці: дружину і дочку і чоловіка і дружину“, – сказав місцевий житель на автобусній зупинці, обстріляній окупантами.

– А снаряд де, в центрі дороги впав?Його запитали.

– Звідки я знаю, мене тоді тут не було. Літає всюди, б*ят. Ви не знаєте, що станеться. Ти спиш спокійно, або п’єш горілку, б*ят, і тільки в*бало на*уй – тебе вже немає в живих – каже місцевий житель…

Читайте також:
Серед загиблих під час ворожого обстрілу Корабельного району – Володимир та Євген Юрков. Подробиці трагедії та імена вбивць (розслідування)

Далі ділянка веде команду проекту хаші до підвалу багатоповерхівки на вулиці Океанівській, оскільки почався черговий обстріл.

– А ось і підвал. Це ваша схованка тут?”, – запитує ведучий.

– Я хотів тут трохи прибрати… Чую – бабахка, – розповідає місцевий житель …

– Це прямо десь тут. І що люди насправді не ходять до притулку? Або це не укриття, а просто підвал?

– Підвал-укриття. Знаєте, так хто йде, а сховатися нікуди, ось так вони і ховаються. Тут всі підвали відкриті…

У нашому 38-му загинув один, а в 36-му, – розповіла жінка про жителів вулиці Океановської, які загинули під час ворожих обстрілів.

– Були і такі заїзди?, – уточнив блогер.

– Так, так… Вони (місцеві жителі) сиділи тут, грали в карти, абощо. І сирена. І вони такі спокійні. Ну, всі побігли додому, а додому він не хотів (жив в іншому будинку), і у нього був осколок в животі. Що ж, швидка швидко приїхала, але врятувати його не вдалося. А той (інший чоловік) – відразу до смерті.

А двірник у нас на Балабанівці – сховатися теж було нікуди, і вона теж загинула. Потім його тримали в закритій труні, він був сильно розбитий осколками.

Після цього виїхало дуже багато людей, багато людей покинули наш будинок. У нас на сходовій клітці всього дев’ять чоловік. Живуть дев’ять сімей, а та половина – по одній, – розповідає жінка.

Нагадаємо, в результаті ворожого удару по зупинці “Супермаркет” 29 липня 2022 року загинули вісім осіб, ще більше десяти отримали поранення різного ступеня тяжкості:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button