ОбществоТема дня

Миколаївці пропонують назвати одну з вулиць міста іменем Олександра Янцена

На сайті міськради було розміщено відповідну петицію, але вона звідти чомусь зникла

Цей материал також доступний

У період російсько-фашистської агресії в Україні, особливо цинічним виглядає те, що одна з центральних вулиць Миколаєва має назву Московська. Україна понад місяць протистоїть московсько-фашистській орді. А місто — це МІСТО-ГЕРОЙ Миколаїв. І в такому місті не може бути вулиці з такою назвою.

25 березня 2022 р. на сайті міськради було розміщено петицію (автор — Вікторія Щербань), яка вимагає перейменування вулиці Московської та пропонує назвати її на честь миколаївського Героя Олександра Янцена. Ось що написано про нього у Вікіпедії: Янцен Олександр Юрійович – український громадський діяч, активіст миколаївського Євромайдану, лідер Миколаївського Народного ополчення, під час подій навесні 2014 року. Загинув під час оборони м. Миколаєва (ввечері 26 лютого 2022 року він перестав виходити на зв’язок з рідними, пізніше вони дізналися про трагедію).

Символічно, що ця вулиця виходить до пам’ятника Визволителям Миколаєва, де 7 квітня 2014 року патріоти Миколаєва на чолі з Олександром Янценом розгромили табір проросійських сепаратистів і не пустили в Миколаїв “російську весну”.

Одночасно стало відомо, що мер Миколаєва, без широкого обговорення з громадськістю, намагається перейменувати вулицю Московську на Маріупольську.

«У нас же нет улицы Убийц», — Сенкевич хочет переименовать ул. Московскую в Мариупольскую

Як повідомляє видання «Миколаївська правда«, низка патріотичних громадських організацій та партій готова дуже жорстко відреагувати на спробу мера узурпувати право давати назви вулицям.

«Зі свого боку ми вважаємо, що Олександр Янцен своїм життям заслужив право бути увічненим у рідному Миколаєві, та закликаємо земляків поставити свої підписи під петицією», — йдеться в повідомленні. АЛЕ… На сайті Миколаївської міськради петиція про перейменування вулиці Московської на вулицю Олександра Янцена ЗНИКЛА.

«Додзвонитися до миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича нам не вдалося. Але нам вдалося поспілкуватися з кількома депутатами із чинного скликання. Інформація, отримана від них, жахає.

Виявляється, проблему з подачею петицій вони неодноразово порушували перед мером. Мало того, на усунення неполадок було виділено сотні тисяч!!! гривень. На що вони були витрачені, невідомо.

Що це? Саботаж, мародерство, шахрайство чи службова недбалість під час війни?», пише «Миколаївська правда».

Нагадаємо, «Корабелів.Інфо» писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. А чем он так заслужил такую почесть? Умирают тысячи наших парней и девчонок. А этому только за то,что знают что он цареву дал по роже!? Не занимайтесь ерундой,те кто это предложил

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button