Тема дняЭкономика

"Рейдери готують нову атаку на "Океан", - владелец завода

В Печерском районном суде города Киева зарегистрировано новое ходатайство об аресте Николаевского судостроительного завода «Океан». Арестовать имущество предприятия снова просит компания Zonel Operations Limited. Об этом на своей странице в «Фесйсбук» сообщил инвестор и владелец предприятия Василий Капацына.

Напомним, вчера сообщалось:
«Океан» — на свободе!!! Полный вперед!»
Суд снял арест с предприятия

«Клопотання у рекордні строки було прийнято і одразу було призначено суддю, який його розгляне – це суддя С.Вовк! Реєстрація клопотання і його «авторозподіл» відбулися менше, ніж через дві години після того, як я вчора публічно заявив про зняття арешту.

Арештувати «Океан» знову просить офшорна компанія Zonel Operations Limited. Вже давно не таємниця, що за цим офшором стоять інтереси російського олігарха Юсуфова. Це його люди доводили «Океан» до банкрутства, використовували легендарний завод у своїх мільярдних оборудках, і робили все, щоб «Океан» ніколи не встав з колін.

Їх ціль – не допустити, щоб «Океан» конкурував з російськими верфями на світовому ринку суднобудування і судноремонту. Їм потрібно паралізувати «Океан» судовою тяганиною, щоб миколаївські корабели не змогли працювати на створення українського потужного військового флоту», — говорится в сообщении Василия Капацыны.

Он напомнил, що представители именно этой компании уже пытались уничтожить завод в 2016 — 2018 годах.

«Тоді їм вдалося обдурити прокурорів Генеральної прокуратури, і тільки завдяки трудовому колективу «Океану», рейдери не змогли геть знищити підприємство. Сьогодні, не встигла влягтися наша радість від зняття арешту, дізнаємося про підготовку нового арешту», — отметил владелец предприятия.

Ранее мы писали:
Рейдеры просили $4 миллиона за снятие ареста с завода «Океан», — владелец завода Капацына (видео)

Василий Капацына обратился ко всем небезразличным к судьбе легендарного завода:

«Звертаюся до рідних миколаївських корабелів! Звертаюся до народних депутатів всіх рівнів, які підтримують «Океан». Звертаюся до всіх журналістів, хто стежить і висвітлює підлу атаку Юсуфова і Ігнатова на «Океан». Також вкотре звертаються до ОГП і ОПУ. До всіх небайдужих!

Наша команда довела, що може привести на «Океан» європейські замовлення на суднобуд, створювати робочі місця, чесно платити зарплати і податки. Арешт у січні 2020 року зірвав виконання заводом контрактів на 218 млн грн. І це тільки сума по підписаних контрактах. Той арешт також вплинув на переговори, які ми активно вели з майбутніми замовниками, ми мусили поставити переговори «на паузу». Сьогодні, після скасування арешту, ми вже відновлюємо переговори з іноземними замовниками. Ми продовжуємо бути цікавим суднобудівним активом для потужних європейських компаній. За однієї умови – якщо нам не заважатимуть працювати. Якщо «Океан» арештують – ні про які нові контракти не може бути мови. Завод не може працювати під арештом!

Ми повні сил рухатися вперед, будувати судна і кораблі, ремонтувати флот! Тому вірю, що чергову атаку на «Океан» буде відбито. Але сьогодні Завод (можливо, як ніколи раніше) вкотре потребує уваги громадськості, ЗМІ, справді незаангажованих правоохоронців і справедливого суду!

РукиГетьВідОкеану!
ВсеБудеОкеан!✌️

P.S. Доки писав цей пост, мої адвокати звернулися до суду з вимогою розглядати клопотання про арешт «Океану» виключно за нашою участю. Ми не дамо рейдерам гратися долею «Океану» і трудового колективу, і підло вдарити з-під тишка, як вони це зробили у січні.

Запрошую народних депутатів, журналістів і всіх небайдужих приєднатися до судового засідання. Про дату і час засідання триматиму в курсі«.

Напомним, мы писали:
«Мы вышли на европейский рынок»: с завода «Океан» отправили две новых баржи в Роттердам (ВИДЕО);

«Все идеально», — нидерландские заказчики высоко оценили построенные на заводе «Океан» баржи (Видео);

Только за первые 4 месяца 2020 года завод «Океан» заплатил в бюджет 13 миллионов гривен налогов

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button