Экономика

"Швидка" реакція: через місяць після колективного звернення в ОДА зустрілися з профкомом МГЗ

В Миколаївській ОДА відбулася зустріч з головою профкому Миколаївського глиноземного заводу. 3 червня 2020 року заступник голови облдержадміністрації Тетяна Стахевич провела зустріч з головою профспілкового комітету єдиної первинної організації профспілки металургів та гірників України промплощадки «Миколаївський глиноземний завод» Олексієм Медвідєм щодо колективного звернення працівників заводу з питання можливого вимушеного припинення діяльності підприємства.

Нагадаємо, ми писали: «Что будет со шламовыми полями и нами, если завод остановят?», — 30 апреля 2020 г. профком НГЗ обратился к Зеленскому

Миколаївська облдержадміністрація в ході розгляду звернення з’ясувала, що на підприємстві існувала проблема з поставкою бокситів, які є сировиною для виробництва глинозему, внаслідок чого підприємство мало гостру проблему  вимушеного припинення діяльністі.

Раніше повідомлялося:
«НГЗ манипулирует и шантажирует», — глава таможни (Видео)

Під час зустрічі Олексій Медвідь повідомив, що на сьогоднішній день порушене питання вичерпано, поставка бокситів відновлена в повному обсязі (ще на початку травня — прим. ред.).

«Таможня дает добро»: НГЗ договорился с Кабмином о возобновлении поставок бокситов

Підприємство  працює стабільно з дотриманням карантинних вимог та не має наміру припиняти виробничу діяльність. У робочому режимі працює 700 працівників заводу, а решта — дистанційно.

МГЗ забезпечує своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам заводу. Відновлення повноцінної роботи підприємства планується з 09 червня 2020 року.

Крім того, за словами голови профкому, підприємство за власний кошт придбало експрес-тести на виявлення коронавірусної інфекції та здійснює тестування працівників заводу.

«Миколаївська облдержадміністрація зацікавлена у стабільній роботі підприємств області та сприяє вирішенню проблемних питань, що виникають у їх діяльності», — сказано в повідомленні ОДА.

Читайте також: НГЗ обвинили в уходе от налогов и создании “экологической бомбы”;

Директор НГЗ, принадлежащего российском миллиардеру, пожаловался Зеленскому на нехватку средств

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button