ОбществоТема дняЭкономика

Сенкевич хочет выделить землю под новый порт в Корабельном районе

Специалисты говорят о незаконности такого решения

Цей материал також доступний

В перечень проектов решений, которые будут вынесены на сессию Николаевского городского совета, включен вопрос о передаче земли в Корабельном районе под новый перегрузочный терминал. Этот проект решения инициирован городским головой Александром Сенкевичем. В проекте решения предлагается передать 6,8512 га в аренду на 49 лет ООО “КОСА-Н”:

“Передати товариству з обмеженою відповідальністю «КОСА-Н» в оренду на 49 років земельну ділянку (кадастровий номер – 4810136600:07:004:0107)  площею 68512 кв.м з цільовим призначенням відповідно до класифікації видів цільового призначення земель: J.12.12.02 – для розміщення та експлуатації будівель і споруд морського транспорту для будівництва перевантажувального терміналу у разі розроблення відповідної містобудівної документації (детальний план території, генеральний план населеного пункту) відповідно до висновку департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради 19.10.2020 №33806/12.01-24/20-2.

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань екології, природокористування, просторового розвитку, містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин від 05.01.2021, протокол  №4, на якому рекомендовано погодити”, – сказано в проекте решения.

Экс-заместитель главного архитектора Николаева Марина Калмыкова сообщила в Facebook, что это решение будет незаконным.

«На сайті міської ради розміщено проєкт рішення, ініційований міським головою S-zr-1006/1 (159), до якого вимушена привернути увагу громадськості та депутатів, як незаконного. Особливо це стосується мешканців Корабельного району.

Йдеться про передачу земельної ділянки площею 6.8512 га в Корабельному районі для будівництва нового перевантажувального терміналу. Ділянка має тільки кадастровий номер 4810136600:07:004:0107, за яким відповідно даних Публічної кадастрової карти — це територія за Спецьморпортом, значна частина якої належить до водної поверхні Бузького лиману, є внутрішніми державними морськими водами України (повноваження КМУ), залишок ділянки земної поверхні відноситься до прибережно-захисної смуги лиману, де будівництво об’єктів містобудування заборонено.

Перевантажувальний термінал — це згідно ДБН об’єкт зовнішнього морського транспорту, морський порт. На даний час в Корабельному районі існують 3 морпорти, може вже і більше за рахунок частини території заводу «ОКЕАН». У висновку архітектури значиться: за умови розробки генплану, детального плану території (ДПТ). Але чинний Генплан існує, а ДПТ уточнює його положення, розробка нового не передбачена законодавством.

Таким чином ділянка для будівництва нового морпорту не відповідає чинному Генплану, пропонується відповідальними посадовими особами місцевого самоврядування з порушенням положень Земельного Кодексу України, Водного Кодексу, ЗУ » Про регулювання містобудівної діяльності» умисно всупереч ст.19 Конституції України.

P. S. Перш ніж збільшувати вантажні потужності, які вже давно значно перевищили розрахунки генплану до 2031 року, необхідно: збудувати об’їзну залізничну колію, виконати реконструкцію Широкобальського шляхопроводу, забезпечити розвиток альтернативного внутрішнього вантажного водного транспорту за рахунок відновлення суднобудування в Миколаєві та комплексних заходів поліпшення сучасного стану водних ресурсів міста, всієї водної екосистеми», — написала Марина Калмыкова.

Речь идет о земельном участке за СМП «Ольвия». Этот участок, который хотят отдать под строительство нового терминала, входит в состав защитной зоны спецморпорта и находится недалеко от так называемой «второй бетонки» — дороги, проходящей через Балабановский лес.

Согласно информации открытых баз данных, ООО “КОСА-Н” зарегистрировано в Николаеве в 2017 году, ее единственным владельцем является Елена Шикман, — сообщает inshe.tv.

Напомним, «Корабелов.Инфо» писали: «Через 2 года железнодорожный переезд совсем заблокирует движение по проспекту Богоявленскому», — Цуканов в 2019 году;

«Слуга народа» обещает увеличить пропускную способность железной дороги в Корабельном в шесть раз (видео);

Сегодня Сенкевич — монарх… Междусобойчик на троих, на пятерых, — Киселева (видео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

14 комментариев

  1. Все строят для вывоза последнего со страны , что еще можно вывезти !!!!! Очередной портик , зашибись !!!!!!

  2. Мля , объездной дороги нету , может начать с инфоструктуры , да и дорогам жопа будет , спасибо что выбрали Сенкевича

    1. Сенкевич либо чайка был бы , на эти вопросы эти пешки не влияют , их никто не спрашивает в этом случае уж точно

  3. мало засрали район портами, надо еще больше, что-бы повыздыхали все. и так в Корабельном самый высокий процент раковых больных, бу дет еще больше

  4. Перш ніж збільшувати вантажні потужності, які вже давно значно перевищили розрахунки генплану до 2031 року, необхідно: збудувати об’їзну залізничну колію, виконати реконструкцію Широкобальського шляхопроводу, забезпечити розвиток альтернативного внутрішнього вантажного водного транспорту за рахунок відновлення суднобудування в Миколаєві та комплексних заходів поліпшення сучасного стану водних ресурсів міста, всієї водної екосистеми».Першочергові заходи треба зробити!

    1. Правильно, сначала надо обеспечить, а потом только строить эти порты. И вообще, где беспрепятственный доступ к водным ресурсам??

  5. Интересно, а Сеня в этой Косе-н имеет долю? Или его родственники? Недавно он сказал, что на кладбища места в городе нет, а вот на порты - есть))) Видно здесь больше заносят))) Хотя кладбища тоже доход немалый имееют))))

  6. Интересно почему нигде ни указана сумма оренды, скорее в сумма не значительная, потом передастся за большие деньги в субаренду и Сеня будет в шоколаде, плюс процентик за лобизм вопроса

  7. У нас и так береговой зоны в городе нету, так скоро и за городом не будет места где можно отдохнуть. Кругом заборы.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button