Культура

Острівець культури та дозвілля: бібліотека Корабельного району стала центром громади

З початку повномасштабного вторгнення вона жодного дня не зачиняла дверей для відвідувачів

Цей материал також доступний

В Корабельному районі фактично функціонує лише один культурно-просвітницький заклад – бібліотека-філія №18. Крім основного виду діяльності, вона взяла на себе роботу з організації дозвілля для місцевих мешканців. Про це йдеться в сюжеті ТРК “МАРТ“.

“У нас заклади освіти працюють онлайн, Палац культури не може повноцінно функціонувати після обстрілу, тож бібліотека стала центром, де збираються та спілкуються люди”, – зазначила в.о. заступника голови адміністрації Корабельного району Ольга Попова.

З початку повномасштабного вторгнення вона жодного дня не зачиняла дверей для відвідувачів. Філія №18 Центральної міської бібліотеки імені Марка Кропивницького фактично стала єдиним культурно-просвітницьким закладом в Корабельному районі Миколаєва, котрий повноцінно функціонує.

“Під час війни наш Корабельний район, як і все місто, зазнав багато руйнувань – він знаходився в 15-ти кілометрах від лінії фронту. Бібліотека продовжувала працювати. Наші відвідувачі бачили відкриті двері, і в них з’являлася віра в найкраще”, – розповіла завідувачка бібліотеки Лілія Полковніченко.

Підтримували Збройні Сили волонтерською діяльністю та організовували дозвілля місцевих мешканців. Колектив бібліотеки працював безупинно. Побачивши ентузіазм та відкритість з боку закладу, читачі почали організовувати власні творчі групи. Одним з таких прикладів став ансамбль «Райдуга».

«Райдуга» – лише частина низки культурних та просвітницьких об’єднань, котрі наразі функціонують на базі бібліотеки. Читачі можуть відвідати клуби з вивчення української та англійської мов, танцювальний клуб. Також діють гуртки дозвілля для дітей.

Філія №18 також стала прихистком для народного ансамблю «Вітовчани». Колектив базувався у нині серйозно пошкодженому внаслідок російських атак палаці культури «Корабельний».

“Ми дуже цікаво проводимо час в бібліотеці – беремо участь у різних заходах. Якщо б не це приміщення, ми б не знали, де займатися. Всі колективи, котрі базувалися в «Корабельному», розшукали собі місце. Ми дуже раді, що зараз працюємо саме в бібліотеці”, – поділилась учасниця народного ансамблю «Вітовчани» Олена.

В часи великої війни важливо зберігати національну ідентичність. На базі бібліотеки-філії працює музей історії рідного краю.

В адміністрації Корабльного району вважають – діяльність бібліотеки є яскравим прикладом того, що життя в місті має тривати. І для цього необхідно заохочувати діяльність таких закладів, як бібліотека-філія №18.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button