Культура

Сучасний Корабельний: відкрита виставка малюнків художника Анатолія Крутікова

Також були представлені книги про Вітовщину, Богоявленськ, Жовтневе, Корабельний район та місто Миколаїв

Цей материал також доступний

В бібліотеці-філії №18 (розташованій в Корабельному районі) ЦМБ ім. Кропивницького міста Миколаєва відбулось відкриття виставки малюнків олівцем гравюрного типу миколаївського художника Анатолія Крутікова під назвою «Сучасний Корабельний очима Анатолія Крутікова». Про це повідомила 25 червня 2023 року завбібліотекою.

Як зазначила Лілія Полковніченко, виставка відбулась дякуючи Валерію Кобі – автору книги «Борщ з бичками» (народної історії Вітовсько-Богоявленського краю). Він вирішив, що малюнки повинні побачити жителі Корабельного району. Виставка складає вісімнадцять робіт художника. Вони є ілюстраціями книги Валерія Коби «Борщ з бичками».

“І сьогодні у нашій бібліотеці об’єднались зацікавлені жителі району. Завітали: художник Микола Олексійович Головінський, відома миколаївська фото-художниця Ольга Волкова, авіамоделіст Валерій Павлович Бєлоножко, берегиня предметів старожитностей району Тетяна Миколаївна Кислична, «Вітовчани» – Олександр Іванович Слєсаренко, Люда Артеменко та інші жителі, користувачі бібліотеки”, – повідомила Лілія Полковніченко.

Книга Бориса Коби була видана відомою миколаївською видавницею Ириною Гудим.

«Ми закінчували у 2022 році книгу Валерія Коби “Борщ з бичками”. Це велика робота. Сюди увійшли передмістя Миколаєва, які належать до Богоявленського району. Це Галицинове, Лимани, Лупарево. Всі ось ці місця, які зараз у важкому такому становищі, бо вони зазнали величезних руйнувань. Люди постраждали, історія – залишиться», – нещодавно розповіла Ірина Олександрівна.

На зустрічі сопоставляли малюнки, згадували відображені Анатолієм Васильовичем місцевості та споруди Богоявленська з сучасним їх виглядом на роботах художника, історію та легенди, спогади присутніх корінних жителів міста Жовтневого.

Для всіх присутніх також були представлені книги про Вітовщину, Богоявленськ, Жовтневе, Корабельний район та місто Миколаїв.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button