КультураСуспільство

Шість бібліотек хочуть ліквідувати в Миколаєві, включно з дитячою в Корабельному районі

"Пов'язано з необхідністю оптимізації"

Цей материал також доступний

У Миколаєві планують оптимізувати роботу бібліотек – шість установ ліквідують і дві реорганізують.

Про це свідчить лист-відповідь Міністерства культури та інформаційної політики України на звернення виконавчого комітету Миколаївської міської ради щодо оптимізації централізованих бібліотечних систем.

Як зазначалося, необхідність реорганізації та ліквідації деяких бібліотек пов’язана з необхідністю оптимізації навчальних закладів та економією бюджетних коштів. У рішенні Міністерства культури та інформаційної політики України зазначено, що мережі бібліотек у містах мають бути організовані з урахуванням чисельності населення.

Таким чином, у Міністерстві культури та інформаційної політики погодили:

  • реорганізацію бібліотеки-філії №4 Центральної міської бібліотеки імені Марка Кропивницького (ЦМБ) у бібліотечний пункт бібліотеки-філії №15
  • реорганізацію бібліотеки-філії №16 ЦМБ імені Марка Кропивницького в бібліотечний пункт бібліотеки-філії №11
  • ліквідацію бібліотеки-філії №7 та бібліотеки-філії №17 ЦМБ імені Марка Кропивницького
  • ліквідацію бібліотеки-філії №3, бібліотеки-філії №8 (розташована в Корабельному районі на пр. Корабелів), бібліотеки-філії №9, бібліотеки-філії №11 Центральної бібліотеки для дітей імені Шури Кобера і Віті Хоменка.

У коментарі виданню Суспільне директорка Центральної міської бібліотеки імені Марка Кропивницького Інга Хоржевська зазначила, що це рішення пов’язане з необхідністю оптимізації освітніх закладів та ефективного використання бюджетних коштів для їхнього утримання.

Вона додала, що деякі бібліотеки, які потрапили під ліквідацію, не зможуть працювати через значні пошкодження будівлі або майна.

– Є бібліотеки, які, на жаль, серйозно постраждали від російської агресії. Наприклад, в одній із бібліотек було пряме попадання ракети і це дуже стара будівля, яка навряд чи підлягає ремонту. Є бібліотека, в якій повністю згорів книжковий фонд, – розповіла керівниця міської бібліотеки імені Марка Кропивницького.

За словами директора, бібліотеки планують перетворити на сімейні заклади, які морально підтримуватимуть родини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button