Пригоди

За хабар знімали з військового обліку - посадовців ТЦК та посередника судитимуть завдяки миколаївським слідчим

Підозрюваним загрожує до десяти років ув’язнення

Цей материал також доступний

Миколаївські слідчі завершили досудове розслідування відносно організованого злочинного угруповання, яке сприяло військовозобов’язаним уникнути мобілізації та незаконно допомогало перетнути державний кордон України. Про це повідомляє 15 квітня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У вересні 2023 року правоохоронці викрили цю схему та припинили злочинні дії після спільної операції слідства поліції та Служби безпеки в Херсонській області. Встановлено, що 43-річним керівником одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в місті Херсон за попередньою змовою із своїм підлеглим та місцевим мешканцем розробили план щодо сприяння військовозобов’язаним в уникненні мобілізації та незаконному перетині державного кордону України.

Зловмисники створювали завідомо фіктивні документи щодо непридатності чоловіків до військової служби та вносили завідомо неправдиві дані до офіційних паперів про виключення їх з військового обліку, що надавало право безперешкодно перетнути державний кордон України. Свої послуги ділки оцінювали від 3500 до 5500 доларів США.

Під час надання можливості одному із військовозобов’язаних уникнути мобілізації, фігуранти вимагали неправомірну вигоду у сумі 4500 доларів США.

Під час обшуку у помешканні керівника ТЦК слідчі поліції виявили та вилучили близько 40 000 гривень, 25 000 доларів США, 12 000 рублів та 2 000 євро.

Слідчі затримали керівника та посередника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вилучивши гроші.

У результаті досудового розслідування зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Тоді ж фігурантам правоохоронці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. А суд обрав запобіжні їм заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

“На даний час слідчі завершили досудове розслідування кримінальних проваджень, а саме: за. ч. 3 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення за попередньою змовою організованою групою», ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб та у великих розмірах», ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Прокурори Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За скоєні злочини зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна”, -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми повідмоляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button