Пригоди

Патрульні на Миколаївщині врятували рибу

Поліцейські проводять профілактичні заходи під назвою «Нерест»

Цей материал також доступний

З початку квітня і включно до 16 червня 2024 року в Україні діє заборона на будь-який вилов риби – розпочався нерестовий період. Для збереження кількості та різноманіття риби в наших водоймах поліцейські проводять профілактичні заходи під назвою «Нерест». Про це 6 квітня 2024 року повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

На загальнодержавному рівні співробітники Національної поліції, рибоохоронного патруля та Державної екологічної інспекції щоденно спостерігають за дотриманням правил рибальства.

Під час спільного патрулювання річкою Південний Буг у Новоодеській громаді правоохоронці на моторному катері помітили у воді саморобний буй. Інспектор поліції на воді Віталій Заноздра витягнув кілька сіток, які, ймовірно, встановили браконьєри. Усю живу рибу поліцейські врятували та випустили назад у водойму, запобігши значним збиткам рибному господарству.

“Наразі правоохоронці встановлюють особи правопорушників для притягнення до відповідальності. Адже за незаконний вилов риби в нерестовий період передбачено покарання не тільки штрафом, а й обмеженням волі до трьох років”, – заявив т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла.

Правоохоронці закликають громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту. Та зазначають, що згідно з законодавством, дозволено лише любительський лов риби в межах населених пунктів, з берега, за допомогою однієї поплавкової або донної вудки з одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button