Пригоди

Браконьєр на Миколаївщині наловив риби, завдавши державі збитків на понад 300 тисяч

За скоєне чоловікові загрожує до трьох років обмеження волі

Цей материал також доступний

5 березня 2024 року під час рейду на Єланицькому водосховищі, що розташоване поблизу села Кам’янка Вознесенського району на Миколаївщині, був зафіксований випадок незаконного вилову риби. Поліцейські спільно з рибоохоронним патрулем затримали чоловіка, який здійснив це правопорушення.

У порушника були вилучені знаряддя лову, серед яких були сітки та човен. Виловлену рибу (200 одиниць), яка складалася з сріблястого карася, окуня та тарані, правоохоронці передали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству. Збитки, завдані державі через цей інцидент, оцінили на суму 324 тисячі 292 гривні.

Дізнавачі сектору поліцейської діяльності відділення поліції №1 Вознесенського районного управління розпочали кримінальне провадження за статтею про “Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом”. Ця стаття передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

“Нагадуємо, що риболовля у осінньо-зимовий період дозволяється виключно поза межами зимувальних ям та лише зимовими вудками. При цьому загальна кількість гачків не повинна бути більше 7 на одного рибалку.

Закон забороняє використання одинарних з’єднаних між собою подвійних і потрійних гачків без мормишки, природної або штучної приманки та риболовлі за допомогою багренії.

Також рибалкам слід пам’ятати про засоби для вимірювання маси та довжини риби. Наприклад, добова норма вилову становить 3 кг плюс одна особина, розмір якої перевищує мінімальний дозволений для вилову”, – повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської поліції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button