СуспільствоТема дня

Збиткове комунальне підриємство анонсувало зарядну мережу для електромобілів в Миколаєві

Миколаївське комунальне "золоте дно": як витрачаються мільйони на збиткове підприємство

Цей материал також доступний

Комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» не перестає дивувати громадськість своїми амбітними планами та невгамовним апетитом до бюджетних коштів. Щороку, незмінно, підприємство демонструє мільйонні збитки, але це не заважає його керівництву вести розкішний спосіб життя за рахунок міського бюджету.

КП “Миколаївоблтеплоенерго”, що регулярно звертається по допомогу до міської ради для покриття своїх боргів, наразі планує інвестувати у встановлення до 25 зарядних станцій для електромобілів. Кожна станція коштуватиме близько 80 тисяч гривень, повідомляє керівник КП Микола Логвінов.

Логвінов позиціонує цей крок як “соціальний проєкт”, що дозволить підприємству генерувати додатковий дохід. Але чи є це виправданим рішенням для підприємства з хронічними фінансовими проблемами?

“Ми плануємо встановлення своєї комунальної мережі зарядок для електромобілів. Це буде в найближчий час, тиждень-два. Будемо встановлювати, ми вибрали 55 місць, де це можливо встановити. Перша партія буде 20-25 місць буде в цьому році обладнання електричними зарядками. Це проєкт буде, щоб заробляти якісь гроші з мінімальною рентабельністю,” – зазначив Микола Логвінов.

Між збитками та розкошами

Цікаво, що подібні інвестиції з’являються на тлі регулярних звернень підприємства до міської ради з проханням виділити кошти для покриття заборгованостей. Це необхідно, аби без перебоїв розпочати опалювальний сезон. Водночас, попри постійні фінансові негаразди, керівники «Миколаївоблтеплоенерго» встигли обзавестися дорогими автомобілями та майном за кордоном.

Куди рухається «Миколаївоблтеплоенерго»?

Плани щодо встановлення зарядних мереж, безперечно, є кроком до модернізації та інновацій. Однак, чи є це дійсно тим напрямком, в якому повинно рухатися збиткове комунальне підприємство, яке роками не може забезпечити себе без фінансової підтримки міста?

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button