Суспільство

Головний прорив у медицині: у США успішно пересадили свинячу нирку людині

У Сполучених Штатах Америки відбулась подія, яка може кардинально змінити майбутнє трансплантології. Перший пацієнт, якому було пересаджено генетично модифіковану нирку від свині, успішно прошов реабілітацію та був виписаний з лікарні. Реабілітаційний період тривав всього два тижні, а функціональність нової нирки викликає оптимізм у медичного співтовариства.

Історія Ріка Слеймана

62-річний Рік Слейман, який став піонером у цій історичній операції, раніше переніс пересадку нирки від людини-донора у 2018 році. Проте через п’ять років йому знову знадобилася допомога, і на цей раз медики вирішили вдатися до революційного методу — пересадки органу від генетично модифікованої свині.

Прорив у трансплантології

Ця подія є значним кроком вперед у вирішенні проблеми нестачі донорських органів. Лікарі в Массачусетській лікарні виконали чотиригодинну операцію 16 березня, використовуючи нирку, яка була спеціально підготовлена за допомогою технології CRISPR-Cas9. За допомогою цієї технології було проведено 69 генетичних модифікацій для забезпечення сумісності органу з людським тілом.

Статистика і важливість

За даними United Network for Organ Sharing, понад 100 тисяч громадян США перебувають у черзі на трансплантацію життєво важливих органів, з них щодня 17 помирає, очікуючи на донора. Нирки є найпоширенішим органом, який потребує заміни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button