Пригоди

Очолювала окупаційне «Министерство спорта Херсонской области»: колаборантку судитимуть

Підозрюваній загрожує до 10 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Слідчі слідчого управління спільно із фахівцями відділу кримінального аналізу обласного главку поліції за оперативного супроводу УСБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури, викрили протиправну діяльність псевдопосадовиці. Про це повідомляють 2 квітня 2024 року пресслужби Миколаївської обласної прокуратури та ГУНП в Миколаївській області.

За результатами слідства встановлено, що 57-річна жінка у липні 2022 року вступила на шлях співпраці з ворогом, приймаючи фальшиві посади в уряді Херсонської області. Спочатку вона зайняла посаду начальника «Департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области», далі, у ході реорганізації вказаного органу влади, у грудні 2022 року зайняла посаду «исполняющего обязаности министра молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».

У серпні 2023 року вона отримала від окупантів «підвищення», очоливши так зване «Министерство спорта Херсонской области». Жінка надавала безпосередню допомогу окупантам, сприяючи їм у встановленні та підтриманні незаконної влади на тимчасово окупованій території. Вона активно впливала на свідомість місцевого населення, пропагуючи ідеологію довіри до окупаційної влади.

Під час своєї діяльності на посаді псевдопосадовиця, також розробляла та організовувала роботу з програмами молодіжної політики, культури та спорту, організовувала спотривні заходи та координувала дії державних закладів, що перебували у підпорядкуванні «военно-гражданської адміністрації Херсонської області».

У кінці січня слідчі заочно повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність».

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За скоєний злочин жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button