Пригоди

СБУ затримали двох охоронців російської катівні. Колаборантам загрожує 15 років позбавлення волі

Під час розслідування встановлено, що ці особи працювали як "інспектори відділу охорони" окупаційного об’єкта

Цей материал також доступний

Служба безпеки України (СБУ) затримала двох осіб, які працювали на російську адміністрацію під час окупації Херсона. Ця інформація була розголошена головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом в ефірі телемарафону.

Зловмисниками виявились місцевий чоловік та жінка, які віддавали перевагу російським окупантам на початку вторгнення. За свої дії їх призначили до складу “адміністрації” російської катівні, що базувалася на території захопленої виправної колонії у місті.

Під час розслідування встановлено, що ці особи працювали як “інспектори відділу охорони” окупаційного об’єкта, де ув’язнювали учасників руху опору в регіоні. Їхнє завдання полягало у контролі за режимом утримання ув’язнених та допомозі загарбникам у здійсненні тортур над ними.

Після звільнення Херсона зловмисники приховувалися від правосуддя, але СБУ встановила їхні місця перебування і затримала. Обом оголошено підозру за колабораційну діяльність, що відповідно до Кримінального кодексу України може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ця операція була проведена спільно зі співробітниками СБУ в Херсонській та Закарпатській областях за процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button