Суспільство

Президента просять присвоїти звання Героя України "народному генералу" Дмитру Марченку 

На його бойовому шляху легендарні операції з оборони Донбасу і героїчний захист Миколаєва

Цей материал також доступний

Президента України Володимира Зеленського просять розглянути петицію про присвоєння державної нагороди почесного звання “Герой України”генерал-майору Збройних Сил України Дмитру Марченку. Відповідна петиція опублікована 5 березня 2024 року, ініціатор  – Віра Шевченко. Наразі відбувається збір підписів, який триватиме ще 78 днів.

Нагадаємо, ми писали: Хто таки є елітою Миколаєва:
від Марченка до фермерів, – опитування

Генерал-майор Дмитро Марченко – по-справжньому народний генерал. На його бойовому шляху – легендарні операції з оборони Донбасу у 2014 році і героїчний захист Миколаєва в перші дні повномасштабного вторгнення.

“У той момент, коли десятки тисяч тікали з Півдня, «ставлячи хрест» на Миколаєві, Дмитро Марченко приїхав у місто та взяв на себе відповідальність за організацію оборони. Кожен миколаївець пам’ятає, як «Марчелло» організовував блок-пости, координував дії військових, поліції, і, навіть, цивільних, щоб відкинути ворога з Миколаївщини, а потім і з всього Правобережжя України.

Завдяки його лідерству, грамотному плануванню операції та чіткій координації зусиль, Миколаїв не вдалося взяти в облогу і Україна зберегла контроль над Півднем, включно з Одеською областю. Сьогодні це дозволяє Збройним Силам забезпечувати не лише атаки на ворожий Чорноморський флот, а й здійснювати цивільні перевезення вантажів. Фактично, ЗСУ зруйнували «непереможну армаду путіна» у Чорному морі, завдяки знанням і військовим талантам генерала Марченка”, – зазначають в петиції.

Сьогодні «Марчелло» продовжує боронити Південь України:

“Коршуни дяді Діми» – нічний кошмар окупантів на Лівобережжі Херсонщини. Адже російські солдати знають точно: підозділ «Марчелло» вистежить і знищить їх.

А кожен військовослужбовець, який працював або працює під керівництвом генерала Марченка, точно знає, що для нього життя наших захисників – первинне. Задля його збереження він докладає максимальні зусилля”.

Внесок генерала Марченка у захист України вже відзначив Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний, який зробив офіційне подання на присвоєння Дмитру Марченку звання «Герой України». А Верховна Рада конституційною більшістю підтримала відповідне звернення військовослужбовця, народного депутата Романа Костенка до Президента Володимира Зеленського.

“Закликаємо Президента, Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського проявити справжнє лідерство і підписати Указ щодо присвоєння Генерал-майору Дмитру Марченку звання «Герой України».

Шановні українці, просимо підтримати петицію та довести Верховному Головнокомандувачу волевиявлення народу України!”, – звертаються в петиції до всіх небайдужих.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button