Пригоди

З початку року на Миколаївщині вилучено з незаконного обігу тютюну на понад ₴3 мільйони

Протягом проведених заходів правоохоронці склали 298 адмінматеріалів

Цей материал також доступний

З початку 2024 року оперативники регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ у співпраці з співробітниками ГУНП в Миколаївській області вилучили з незаконного обігу 47 469 пачок цигарок, 1 105 електронних цигарок та 802 упаковки рідини для їх куріння та понад 250 кг тютюну. Про це 19 березня повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Загальна сума вилученого сягає 3 млн. 124 тис. 460 гривень.

У рамках активних заходів по боротьбі з незаконною торгівлею тютюновими виробами, правоохоронці виявили та припинили канали надходження підакцизних товарів до нелегальних точок продажу. Мета цієї операції – боротьба з нелегальною торгівлею, яка призводить до збитків для бюджету та поширення сумнівних товарів серед населення.

Протягом проведених заходів правоохоронці склали 298 адміністративних матеріалів, зокрема:

  • 232 за порушення правил торгівлі тютюновими виробами;
  • 59 за порушення порядку провадження господарської діяльності;
  • 7 за зберігання або транспортування тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Продаж тютюну

Нині всі виявлені місця збуту контрафактної тютюнової продукції припинені, а робота над запобіганням подібних порушень у сфері обігу тютюнових виробів продовжується.

“Важливо пам’ятати, що за порушення у цій сфері законодавством передбачено серйозні адміністративні та кримінальні покарання. Згідно із статтею 199 Кримінального кодексу України, особа, винна у виготовленні, зберіганні чи збуті підроблених марок акцизного податку, може бути позбавлена волі до 12 років з конфіскацією майна. Також, за незаконне виготовлення, зберігання, збут чи транспортування з метою збуту підакцизних товарів, передбачено покарання до 12 років позбавлення волі”, – зазначають правохоронці.

Правоохоронні органи продовжують активні дії з метою запобігання порушенням у цій сфері та забезпечення законності та безпеки громадян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button