Пригоди

У Миколаєві вилучено 4800 пачок нелегальних тютюнових виробів

На порушника поліцейські склали адміністративний протокол

Цей материал також доступний

У Миколаєві правоохоронці виявили водія, який перевозив нелегальну підакцизну продукцію. Дане повідомлення надійшло від місцевого мешканця до відділення поліції №2 (Інгульського ВП) Миколаївського райуправління, що допомогло правоохоронцям оперативно реагувати на ситуацію. Про це повідомляє 7 березня 2024 року Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Під час перевірки автомобіля виявили та вилучили дев’ять упаковок із 4800 пачок цигарок без марок акцизного податку. Загальна сума вилученої продукції становить 336 тисяч гривень.

Порушнику склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164-5 КУпАП “Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразку”. За цей порушення передбачено штраф від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такої продукції.

Зараз правоохоронці з’ясовують шляхи надходження тютюнової продукції до порушника.

“Нагадуємо, що за порушення у сфері обігу підакцизних товарів законодавством передбачено покарання як адміністративне, так і кримінальне – за ст. 199 КК України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – звертаються до громадян правоохоронці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button