Пригоди

Поліцейські в Миколаєві за тиждень вилучили тютюнової продукції майже на 227 тисяч грн

Профілактичні відпрацювання тривають

Цей материал також доступний

Упродовж тижня співробітники поліції перевірили об’єкти роздрібної торгівлі – ринки, магазини, кіоски і місця стихійної торгівлі, про це повідомляє 23 січня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За результатами перевірок правоохоронці задокументували 94 факти незаконної реалізації тютюнових виробів.

“На правопорушників нелегального товару склали адміністративні матеріали, а саме: 75 протоколів за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння» та 19 – за ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності», – йдеться в повідомленні.

З незаконного обігу у правопорушників співробітники поліції вилучили 3184 пачок цигарок, 110 електронних цигарок, 50,5 кг тютюну, 20 упаковок рідини, обʼємом 0,6 кг, для куріння електронних цигарок. Загальна сума вилученої тютюнової продукції із вмістом та наповненням сумнівної якості становить 226 817 грн.

“Нагадуємо, що за порушення у сфері обігу підакцизних товарів законодавством передбачено покарання як адміністративне, так і кримінальне – за ст. 199 КК України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна“, -зазанчили правоохоронці.

Профілактичні відпрацювання з протидії правопорушенням у сфері незаконного виробництва та обігу тютюнових виробів тривають.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button