СуспільствоТема дня

"Аварій не буде років 50": за кошти Данії в Корабельному районі міняють 660 м водогону

Старий водогін вже вичерпав свій ресурс. ФОТО

Цей материал також доступний

В березні 2024 року в Корабельному районі міста Миколаєва – вздовж проспекту Богоявленського (між вулицями Металургів і Новобудівною) розпочались ремонтні роботи по заміні старого сталевого водопроводу діаметром 300 мм на поліетиленовий. Як зазначають, старий водогін вже вичерпав свій ресурс, – у зв’язку з цим було прийнято рішення заміни труби довжиною в 660 метрів.

Роботи виконує підрядник “Миколаївводоканалу” – підприємство “Укрспецобладнання“. Сплачуються всі роботи представництвом Данської ради з питань біженців України. Вартість цього проєкту становить орієнтовно 4,5 млн гривень.

“Старий водопровід вичерпав свій ресурс у 80-х роках минулого століття. На даний час, у зв’язку з великою кількістю аварійних ситуацій на даному водопроводі, було прийнято рішення щодо його заміни. Живлення отримають порядку 55 багатоповерхових будинків та 40 приватних домоволодінь”, – зазначив 19 березня технічний керівник служби водопостачання МКП «Миколаївводоканал» Олексій Абабілов.

Він також надав пояснення щодо надійності нових труб водопостачання:

“Новий водогін буде з поліетилену. Це не нова технологія, але дасть нам змогу відійти повністю від будь-яких аварійних ситуацій на 50 років”.

Ремонт водогону в Корабельному районі

Нагадаємо: вже близько двох років у Миколаєві немає централізованого постачання питної води. Вона зникла через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв. У систему обласного центру почали подавати солону воду з лиману. Таку воду неможливо очистити та зробити придатною для вживання. Та значно гірше, що за кілька місяців сіль, яка в ній міститься, фактично зруйнувала мережу водопостачання. Кількість поривів і аварій у місті, за даними міськради, іноді досягала 15-ти на день (а в період до повномасштабного вторгнення рф на територію України на водогоні Миколаєва було приблизно 20 – 30 аварій в рік).

Раніше повідомлялося:
“Більше шкоди, ніж від російських ракет”, – директор “Миколаївводоканалу” про використання солоної води

Після заміни труб відчують покращення у водопостачанні приблизно дві – три тисячі абонентів.

“Якість води не покращиться, покращиться безперервність подачі водопостачання, завдяки відсутності аварій. Не буде втрат води – відповідно, мешканці цього району не будуть відчувати нестачу води, яка виникає наразі”.

фото пресслужби “Миколаївводоканалу”

Окрім цього, наразі в Миколаєві розробляються ще біля 40 подібних проєктів, на які шукають кошти, – зазначили на “Миколаївводоканалі”.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button