"Більше шкоди, ніж від російських ракет", - директор "Миколаївводоканалу" про використання солоної води

Солона вода – це неприйнятно в системі централізованого водопостачання і водовідведення

Цей материал також доступний

Використання солоної води завдало більше шкоди системі водопостачання та водовідведення міста Миколаєва, ніж безпосередні обстріли з боку російських окупантів. Про це в програмі “Діалог ” на телеканалі “Март” заявив директор “Миколаївводоканалу” Борис Дуденко.

“Скажімо так, інфраструктура постраждала значно, якщо брати до уваги водогін, якщо брати до уваги очисні споруди, якщо брати до уваги навіть ракети, які залітали у місто Миколаїв і пошкоджували те, що знаходиться під землею. Але найбільша шкода це все-таки від використання солоної води.

Зараз фахівці українські і не тільки українські вивчають цей феномен, який відбувся в нашому місті, а саме запуск води з підвищеним містом солей в централізовану мережу водопостачання. І дуже багато думок, дуже багато експериментів проводиться в лабораторіях, вивчається це питання. І все-таки схиляються всі до думки що солона вода – це неприйнятно в системі централізованого водопостачання і водовідведення. Тому найбільша шкода, яка до нас прийшла, це солона вода в наших трубах, це її вплив на стійкість системи, це її вплив на цілісність системи”, – сказав він.

Також він зазначив, що на сьогодні у міста поки немає альтернативи використанню солоної води з Південного Бугу.

“Звичайно, ми розуміємо, що, в принципі, іншого виходу на той момент, на весну минулого року, просто не було і сьогодні його не існує. Поки що ми мусимо використовувати цю воду, і вона продовжує свою таку чорну справу і руйнує нашу систему”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button