Суспільство

2,4 млн лише експертам з питань сміття: на них міськрада "згрібає" гроші навіть замість ремонту доріг

Під час голосування члени виконкому одноголосно підтримали перерозподіл коштів

Цей материал також доступний

13 березня 2024 року в ході онлайн-засідання виконавчого комітету Миколаївської міськради розглядалось питання про перерозподіл видатків на 2024 рік Департаменту житлово-комунального господарства у межах загального обсягу бюджетних призначень. Згідно з проєктом рішення, пропонувалося в тому числі перерозподілити кошти з об’єкту «Реконструкція вулично-дорожньої мережі по вул. Херсонське шосе» на об’єкт «Нове будівництво комплексу з оброблення побутових відходів у місті Миколаєві».

На засіданні йшлося про 350 тис. грн. Але не на саме будівництво, а лише на техніко-економічне обгрунтування відповідного проєкту. І, як з’ясувалося, ці гроші – лише частина з 2,4 млн грн, які Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради вже пообіцяв науковцям-експертам (уклавши відповідний договір восени 2023 року) за розробку цих документів (мова навіть не про сам проєкт). Тож, всі ці кошти, які “по крихтам” збирає міська влада, забираючи їх навіть з ремонту доріг, витратять не на будівництво сміттєпереробного заводу, а лише на численні експертизи в рамках розробки ТЕО.

Півмільйона з цієї суми мали заплатити у 2023 році, а 1 875 000 грн, що залишилися, – до 15 березня 2024 року.

Як пояснив перший заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов, наразі завершується робота над ТЕО проєкту будівництва комплексу з переробки побутових відходів, тож кошти необхідні, щоб перерахувати їх розробнику.

“Об’єкт реконструкції Херсонського шосе закладався до бюджету 2024 року, коли ще не було розуміння проблем, з якими ми зіткнемося. Питання про переробку відходів є більш актуальним та важливим, тому що на нашому полігоні взагалі закінчується термін експлуатації та є реальна необхідність у вирішенні питання щодо відходів. Тому питання важливе, прошу підтримати”, – зазначив чиновник.

Під час голосування члени виконкому одноголосно підтримали перерозподіл коштів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
У Миколаєві хочуть збудувати новий полігон ТПВ за 35 мільйонів євро

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button