Суспільство

У Миколаєві хочуть збудувати новий полігон ТПВ за 35 мільйонів євро

З перспективою реалізації в період з 2024 по 2030 роки

Цей материал також доступний

У Миколаєві оголошено амбітний план зі створення нового полігону для твердих побутових відходів, що має замінити існуючий. Цей проєкт є частиною майстер-плану, розробленого європейськими експертами, і передбачає капітальні вкладення від 30 до 35 млн. євро з перспективою реалізації в період з 2024 по 2030 роки.

Крім того, майстер-план включає в себе важливі ініціативи з повоєнного відновлення, зокрема створення ефективної системи сортування, збору та транспортування відходів, на що планується виділити ще 10 млн. євро. Для оптимізації обробки змішаних відходів передбачено будівництво спеціальної установки МПВ, інвестиції в яку оцінюються в 35 млн. євро.

Також проєкт передбачає впровадження комплексу з переробки будівельних відходів, що дозволить значно зменшити навантаження на довкілля. Проєкт має стартувати у 2024 році і завершитися до 2028 року, з орієнтовним бюджетом 1,5-2 млн. євро.

Необхідність оновлення старого полігону ТПВ: чинний полігон було введено в експлуатацію ще у 1972 році, і після досягнення 50-річного терміну служби, його експлуатацію було продовжено до 2026 року з метою запобігання сміттєвого колапсу в місті.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. У нас только все хотят , но ничего с 92 года не сделали ! Троллейбус все 30 лет в октябрьское тянут !

  2. Согласен. Дуракам все о грандиозных планах рассказывают. То новые микрорайоны, то японский мост, то новая жд ветка. Дурень думкою багатіє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button