Суспільство

Скандальний розпродаж в Миколаєві: єдиний претендент викуповує дослідний завод за безцінь

Площа заводу – 11 383,03 кв. м

Цей материал також доступний

В Миколаєві, у вівторок, 12 березня, сталася подія, що викликала неоднозначну реакцію серед громадськості. Фонд державного майна України провів торги щодо продажу великого об’єкта приватизації – дослідного заводу Інституту імпульсних процесів та технологій Національної академії наук. На ці торги прийшов лише один учасник – ТОВ «Енергопромбуд», який і викупив завод за 10,8 млн грн, повідомляють на сайті Prozorro.

Компанія, яка стала новим власником, належить мешканцям Вознесенська Аллі Тряновій та Матвію Ясеницькому. У 2023 році ця будівельна компанія була одним із великих підрядників державної корпорації «Енергоатом».

Олег Сокіл, заступник начальника Регіонального відділення Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях, підтвердив факт продажу: “Зараз очікуємо на підписання протоколу аукціону, приймаємо рішення про приватизацію викупом єдиним учасником аукціону. Після повної оплати вартості продажу укладаємо договір.”

На даний момент дослідний завод не функціонує, в штаті лише вісім працівників. Доходи підприємства за дев’ять місяців 2023 року склали всього 195 000 грн. Завод має значні борги – 5,14 млн грн перед бюджетом, працівниками та іншими кредиторами.

Площа заводу – 11 383,03 кв. м, у користуванні є п’ять земельних ділянок (не предмет купівлі-продажу) загальною площею 32 473 кв. м. До складу єдиного майнового комплексу входять 43 об’єкти нерухомості, автомобіль ВАЗ-2121 та катер «Крим-3» без документів.

На балансі підприємства також є база відпочинку «Наука» біля Чорного моря у Коблеві.

Цікаво, що об’єкт уже не вперше виставляється на торги. У 2022 році, незадовго до початку війни, ціна заводу на аукціоні зросла з 19,7 млн грн до 23,6 млн грн. Переможцем торгів тоді стало ТОВ «Катена Юкрейн». Проте через початок війни укладання договору з переможцем торгів було відстрочено. Після зняття обмежень щодо приватизації у 2023 році, попередній переможець відмовився від купівлі, пославшись на погіршення фінансового стану.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button