Суспільство

Відновлення авіаперевезень: Україна починає офіційні переговори з регуляторами США та ЄС

Також Україна активно консультується з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю

Цей материал також доступний

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков оголосив про початок переговорів з регуляторами США та ЄС з метою відновлення пасажирських авіаперевезень в країні. Про це він повідомив у своєму інтерв’ю РБК-Україна.

“Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми”, – підкреслив міністр.

За його словами, хоча наразі зарано говорити про точні терміни, Україна почне вступати в офіційні перемовини з регуляторами, передавши їм свої пропозиції та бачення.

Окрім того, Олександр Кубраков зазначив, що Україна активно консультується з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Він відзначив успішний досвід Ізраїлю у забезпеченні безпеки авіаперельотів навіть у складних умовах.

“Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад, – зазначив Кубраков.

Він також зазначив, що на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. Проте Україні важливо почути перший офіційний зворотний зв’язок від регуляторів.

За словами міністра, у разі успішного відновлення авіаперевезень, цікавість проявляють європейські авіакомпанії, а також тривають перемовини з трьома українськими авіаперевізниками.

“Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна”, – сказав посадовець.

Наголошується, що створення власного національного авіаційного оператора поки не є пріоритетом української влади у зв’язку з війною, але це питання може бути повернуто до розгляду у майбутньому.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button