Суспільство

Літаки стануть ближче: з Одеси до аеропорту Кишинева запустять трансфер

Олег Кіпер, керівник Одеської обласної військової адміністрації, оголосив про впровадження нового аеротрансферу, що зв’язує Одесу з аеропортом Кишинева. Ця ініціатива спрямована на оптимізацію переміщення українців, а також на зниження навантаження на прикордонні контрольно-пропускні пункти.

Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олега Кіпера в Telegram.

Кіпер розповів про обговорення цього проекту під час наради з представниками прикордонних служб України та Молдови, а також членами місії EUBAM. Вказано, що нововведення спрямоване на розвантаження ККП у районі “Маяки – Паланка – Удобне”, покращення стану доріг і загального рівня обслуговування в сфері міжнародних транспортних послуг.

Процес реєстрації на аеротрансфер передбачає внесення особистих даних до електронної системи, зокрема інформації про квитки на рейси з Кишинева, а також деталей про військовий облік та потреби осіб з інвалідністю. Формування груп пасажирів буде здійснюватися за кілька днів до запланованого вильоту, а сам трансфер включатиме швидке проходження митних та прикордонних процедур.

Як працюватиме трансфер

  • Пасажирам потрібно буде зареєструватися в електронній системі, прикріпивши копії квитка на літак відправленням із Кишинева, зазначити особисті дані та відомості про військовий облік, а також вказати, чи потрібно забезпечити перевезення осіб з інвалідністю.
  • Далі відбуватиметься формування груп пасажирів за 2-3 дні до відправлення авіарейсів з Кишинева (основні: Кишинів – Стамбул, Кишинів – Варшава, Кишинів – Відень).
  • Відправлення автобуса з попередньо зареєстрованими пасажирами з Одеси.
  • Перевезення пасажирів аеротрансфером з пришвидшеним проходженням митних та прикордонних процедур (не більше 30 хвилин перебування автобуса у зоні контролю).
  • Прибуття автобуса до аеропорту.

За словами Кіпера, очікуваний час у дорозі не перевищуватиме чотирьох годин, що забезпечить комфорт та ефективність перевезень. Завдяки цій ініціативі, сподіваються полегшити перетин кордону та зробити міжнародні подорожі більш доступними для громадян України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button