ЕкономікаСуспільство

Ми працюємо над тим, щоб відкрити один з аеропортів — Єрмак

Україна наближається до відновлення авіасполучення: на порядку денному – відкриття аеропорту

Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України, підтвердив активну роботу над відновленням одного з аеропортів країни. Це заявлення прозвучало під час презентації програми “Сделано в Україні”, що відбулась у понедельник. За його словами, цей крок стане значним поштовхом для розвитку економіки нації, але буде реалізований лише після вирішення всіх питань безпеки.

Однак деталі щодо того, який саме аеропорт може бути відновлений, поки що не розголошені. Андрій Єрмак раніше анонсував можливість відновлення цивільних польотів до завершення війни, зокрема під час своєї поїздки до США 15 листопада 2023 року. Він наголосив на важливості посилення української протиповітряної оборони як ключової умови для цього.

Спекуляції щодо можливого відновлення авіасполучення неодноразово з’являлися у ЗМІ, особливо з огляду на аеропорти на заході України, такі як Ужгород, що має вигідне розташування поруч із кордоном Словаччини та НАТО. У грудні 2023 року, зустріч в аеропорту “Бориспіль” з іноземними послами натякнула на потенційне відновлення роботи цього ключового об’єкта. Замісник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга зазначив про здатність забезпечити безпеку аеропорту, хоча офіційного підтвердження від дирекції аеропорту не надходило.

Така ініціатива відкриває нові перспективи для України, підкреслюючи важливість повернення до нормального життя та зміцнення економічного потенціалу країни в умовах викликів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button