Пригоди

«Вам нараховано допомогу від ООН»: як захистити себе від шахрайських схем

Одна з порад: перевіряйте інформацію на офіційному сайті

Цей материал також доступний

Останнім часом користувачі соціальних мереж стали свідками нової хитрої схеми шахрайства, яка полягає в розсилці повідомлень про неіснуючі виплати або допомогу, повідомляють 11 березня 2024 року в поліції Миколаївської області. Ці аферисти використовують фішингові сайти, що імітують офіційні ресурси державних органів, з метою викрадення особистих даних та фінансової інформації.

Спосіб дії зловмисників виглядає так: вони надсилають користувачам соцмереж повідомлення, в яких пропонують перейти за посиланням на сайт, що, на вигляд, належить державному органу чи благодійній організації. Після переходу на цей сайт, жертва заповнює анкету з особистими даними, такими як номер мобільного телефону, пін-код, пароль до інтернет-банкінгу тощо. Ця інформація автоматично потрапляє до шахраїв, які можуть використовувати її у своїх цілях.

Правоохоронці надали наступні поради громадянам, як захистити себе від цих шахраїв:

  1. Перевіряйте інформацію на офіційному сайті. Не вірте повідомленням у соцмережах, перевіряйте інформацію на офіційних сайтах державних органів або благодійних організацій.
  2. Уникайте переходу за сумнівними посиланнями. Не переходьте за посиланнями, які вам надсилають незнайомі особи або які виглядають підозріло.
  3. Не вводьте особисту інформацію на підозрілих сайтах. Ніколи не розголошуйте свої особисті дані на ненадійних вебсайтах або в повідомленнях.
  4. Перевіряйте верифікацію офіційних сторінок. Офіційні сторінки державних органів та благодійних організацій у соцмережах мають бути верифікованими (з позначкою ✔️).
  5. Будьте обачні з невідомими дзвінками. Не розмовляйте та не надавайте свої особисті дані невідомим особам, які телефонують та обіцяють фінансову допомогу.
  6. Блокуйте картку у разі, якщо ви стали жертвою шахрайства. Якщо ви ввели свої реквізити на підозрілому сайті, негайно зверніться до банку та заблокуйте свою картку.

шахраї

Пам’ятайте, уважність та обережність – ваші найкращі союзники у боротьбі зі шахраями в інтернеті.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button