Пригоди

Дитячі пустощі та навмисний підпал: на Миколаївщині за добу ліквідовано 10 пожеж на відкритій місцевості

Загалом вогонь охопив понад 15 гектарів

Цей материал також доступний

На території Миколаївської області у минулу добу, 9 березня 2024 року, виникло 10 пожеж сухої трави, чагарників, очерету та сміття на відкритій місцевості, про це повідомляє у ранковому зведенні 10 березня Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Загалом вогонь охопив понад 15 гектарів Миколаївського, Вознесенського, Первомайського та Баштанського районів. Більшість випадків пожеж спричинило необережне поводження з вогнем або навмисний підпал.

Для тушіння пожеж у ці райони було залучено 9 одиниць спецтехніки та 32 рятувальники з Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Місцеві пожежні охорони “Щербані”, “Мартинівка” та “Тридуби” також долучилися до операції з гасіння вогню. Для підвезення води до місця пожежі використовувались автоцистерни від комунальної некомерційної установи “Безпечна Веселинівщина”, сільськогосподарського товариства “Мрія” та державного підприємства “Врадіївське лісове господарство”, які були обладнані бочками.

Особливу увагу заслуговує випадок пожежі сміття на відкритій території в селі Комісарівка Березанської територіальної громади Миколаївського району. За даними ДСНС, це спричинили пустощі дитини. Десятирічного хлопчика дорослі застали з сірниками в руках. На щастя вогнеборці швидко втрутилися та загасили вогонь, який охопив площу приблизно 200 кв. метрів.

Водночас, Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян бути вкрай обережними з відкритим вогнем. Навіть невеликий недопалок чи непогашений сірник може призвести до серйозних пожеж. Важливо навчати цьому свою малечу та дбати про природу, щоб уникнути подібних негативних наслідків.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
На Миколаївщині знову палали екосистеми: за добу вогнеборці ліквідували 7 пожеж

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button