Пригоди

ЗСУ вночі збили над Україною 35 "шахедів", 6 з них - над Миколаївщиною

Ворог також атакував Україну ракетами

Цей материал також доступний

У ніч на 10 березня 2024 року було зафіксовано нову хвилю атак з боку російських окупантів на території України. Російські військові використали 4 зенітні керовані ракети С-300 та 39 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу “Shahed” для ударів по Харківській та Донецькій областях.

“В результаті бойової роботи збито 35 «шахедів» у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей”, – зазначають в ПС ЗСУ.

Більшість цільових об’єктів було успішно знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Збройних Сил України. Для відбиття повітряного нападу також була задіяна винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил України, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Вночі ворог знов атакував південні регіони України дронами-камікадзе типу «Shahed-131/136», запустивши їх традиційними маршрутами із складними маневрами, зазначають в ОК “Південь”.

В операційній зоні Сил оборони півдня України підрозділи ППО в інтенсивному режимі понад 4,5 години відбивали масовану атаку дронів, які заходили і з акваторії моря, і з тимчасово окупованої частини Херсонщини.

20 БпЛА було знищено, з них 11 на Одещині, 6 на Миколаївщині, 2 на Херсонщині та ще 1 на Дніпропетровщині.

Ворог вкотре підступно спрямовував ударні безпілотники через житлові квартали та промислові райони населених пунктів, що ускладнювало роботу силам ППО.

Влучанням одного з дронів на промисловому об’єкті в Одеському районі пошкоджено будівлю. Виниклу пожежу рятувальники оперативно ліквідували. Люди не постраждали.

Влучанням на відкритій території Миколаївщини дрон-камікадзе пошкодив ЛЕП. Ведуться відновлювальні роботи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button