Суспільство

"Ініціатива на нашому боці", - ВМС ЗСУ про бойові дії в акваторії Чорного моря

Кожне судно під військовим прапором у Чорному морі - є законною ціллю

Цей материал також доступний

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ) Дмитро Плетенчук заявив, що Україна сьогодні активно визначає умови ведення бойових дій в Чорному морі. Про це він заявив 9 березня 2024 року в етері на телеканалі “Еспресо“.

“Сьогодні досить складно прогнозувати, що нас очікує в поточному році. Оскільки не слід списувати з рахунків наявний корабельний склад ворожого Чорноморського флоту. Ворог адаптується до нових викликів й реагує на них. Відповідно планувати нові операції з знищення ворожого флоту нам доводиться планувати більш детально та злагоджено”, – пояснив Плетенчук.

За словами речника ВМС ЗСУ, Україна змогла перехопити ініціативу в Чорному морі.

“Загалом, можемо говорити про позитивну тенденцію наших дій у Чорному морі. Зокрема, можна констатувати, що ініціатива сьогодні на нашому боці. У цій справі ініціатива багато важить, оскільки зʼявляється можливість навʼязувати свої умови ведення бойових дій. Станом на зараз у нас це виходить, але ми маємо працювати й надалі. Оскільки, за словами командувача ВМС ЗСУ, кожне судно під військовим прапором у Чорному морі для нас є законною ціллю”, – додав він.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button