Суспільство

СБУ продемонструвала морський дрон «Sea Baby», який був виготовлений завдяки донатам українців

Було зібрано майже 300 мільйонів гривень

Цей материал також доступний

6 березня 2024 року Служба безпеки України продемонструвала тестування першого дрону «Sea Baby», який був виготовлений завдяки масштабному волонтерському збору, про це повідомляє пресслужба СБУ.

Завдяки підтримці українського бізнесу, міжнародних донорів та звичайних українців, було зібрано майже 300 мільйонів гривень на виробництво 35 морських дронів “Sea Baby”. Збір було організовано на фандрейзинговій платформі UNITED24, спільно з monobank та ініціаторами Сергієм Стерненком і Ігорем Лаченковим.

Перший екземпляр з цієї серії, який був показаний під час тестувань, отримав назву “Авдіївка”. Цей дрон є новим поколінням, яке відрізняється від попередніх моделей та має покращені технічні характеристики та збільшену бойову потужність.

За словами Голови СБУ Василя Малюка, майбутнє належить технологіям у війні, і саме тому СБУ прагне бути лідером у цьому напрямку. Метою цих дронів є знищення окупантів та підтримка перемоги над ними.

Кожен морський дрон буде пройти повний цикл морських випробувань, під час яких розробники адаптують нові бойові системи для використання на цих платформах. Нові дрони здатні доносити майже тонну вибухівки на відстань понад тисячу кілометрів, що робить їх ефективними засобами у боротьбі з окупантами.

Ці морські дрони вже знайшли застосування, зокрема, в підірванні Кримського мосту та атакуванні російських військових кораблів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button