Пригоди

Виправдовувала збройну агресію рф: на Миколаївщині затримано соратницю колаборантки Монтян

Жінка перебуває під вартою

Цей материал також доступний

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України, серед яких мешканка Миколаївщини. Зловмисники виправдовували збройну агресію рф, закликали до захоплення всієї території нашої держави і дискредитували Сили оборони, про це повідомляє 7 березня 2024 року СБУ.

Так СБУ затримала 52-річну жительку Первомайська, яка дистанційно працювала на колаборантку Тетяну Монтян.

Для її Telegram-каналу із загальною аудиторією понад пів мільйона підписників фігурантка готувала псевдонаукові дописи про війну в Україні. Поплічниця Монтян у своїх публікаціях намагалась максимально «відбілити» повномасштабне вторгнення рф, називаючи його «вимушеною реакцією кремля».

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру за ч. 1ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

“Підозрювана є активною користувачкою соціальної мережі «Одноклассники». Вона була підписана на ворожі пропагандистські сторінки, з яких активно поширювала публікації із закликами до вчинення насильницьких дій зі зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, зловмисниця поширювала матеріали, в яких містилися російські наративи щодо “нацизму”, дискредитації Сил оборони та викривлення історичних фактів про Україну”,  – зазначають в прокуратурі Миколаївської області.

У жінки вилучено мобільний телефон, комп’ютер, жорсткий диск з доказами її протиправної діяльності. Наразі вона перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button