Пригоди

Виправдовував збройну агресію рф: до 2 років засуджено мешканця Миколаївщи

Обвинувачений свою вину не визнав

Цей материал також доступний

Первомайська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадження стосовно 53-річного жителя м. Первомайськ за фактом виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, тимчасової окупації частини території України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Нагадаємо, ми писали:
На Миколаївщині ексміліціонеру дали два роки в’язниці за розхвалювання окупантів

“У судовому засіданні доведено, що зловмисник, уродженець рф, з березня по квітень 2022 року, перебуваючи у публічному місці у Первомайську заперечував збройну агресію рф, надавав оцінку діям ЗСУ, а саме: називав їх дії постановкою влади України, яка повідомляє неправдиві відомості щодо збройної агресії рф проти України, стверджував, що військові дії рф є правомірними, а також, що він виправдовує збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, при цьому висловлював своє схвалення щодо дій влади та військових рф по відношенню до України”, – йдеться в повідомленні.

Обвинувачений свою провину не визнав ні під час досудового розслідування, ні під час судового розгляду.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 2 роки.

Вирок поки не набрав законної сили – є час на апеляцію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button