Суспільство

"Зелену кімнату" для опитування дітей під час слідства планують впровадити в Миколаєві

Основна мета - запобігти подальшій травматизації дітей під час правових процедур

Цей материал також доступний

У Офісі відновлення та розвитку Миколаївської міської громади відбулася консультація з приводу подання заявки на грант від UNDP для створення «Зеленої кімнати» на базі місцевого управління ГУ Нацполіції. Це ініціатива, спрямована на захист та підтримку дітей, які потрапили в складні ситуації внаслідок злочинів або стали свідками насильства, про це повідомляє 7 березня Миколаївська міська рада з посиланням на Агенцію розвитку міста.

Основна мета «Зеленої кімнати» – запобігти подальшій травматизації дітей під час правових процедур та опитувань. Це середовище має створити сприятливі умови для комфортного перебування маленьких свідків, зменшуючи психологічний стрес та страх.

У «Зеленій кімнаті» планується облаштувати ігрову зону, де діти зможуть відпочити та відчути себе більш комфортно під час проведення опитувань. Індивідуальний підхід, спеціальні методики та дружня атмосфера допоможуть дітям пережити цей важливий етап в їхньому житті з меншими негативними наслідками.

“Щоб діти уникнули стресу, необхідно створити таке середовище, оскільки, коли допит проходить у робочому кабінеті співробітника поліції, – це додатковий стрес для дитини”, – підкреслила начальник сектору моніторингу Миколаївського районного управління поліції Оксана Семенова.

Впровадження концепції «Зеленої кімнати» є важливим кроком до забезпечення безпеки та добробуту дітей у місцевій громаді. Ця ініціатива відповідає Керівним принципам ООН з питань правосуддя у справах, пов’язаних із участю дітей – жертв та свідків злочинів.

Подібні кімнати успішно працюють у США, Польщі, Естонії, Болгарії, а тепер і в Україні.

Реалізація проекту «Зелена кімната» сприятиме підвищенню професійного рівня фахівців та комплексній підтримці дітей, дозволяючи досягати кращих результатів у їхньому захисті та підтримці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button