Пригоди

Погрожував вбивством за неіснуючий борг в $5 тис: на Миколаївщині затримано здирника

За скоєне чоловіку загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

В Миколаївській області правоохоронцями виявлений випадок вимагання грошей, поєднаного з погрозою вбивством. Слідче управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками регіонального управління стратегічних розслідувань затримали зловмисника, про це повідомляє 7 березня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області та прокуратура області.

Згідно з повідомленням правоохоронців, 31-річний мешканець смт Березанка Коблівської громади Миколаївського району тривалий час вимагав гроші від 36-річного підприємця, використовуючи психологічний тиск та погрози. Чоловік, який мав кримінальне минуле, наважився на серйозні кроки, загрожуючи потерпілому не лише побиттям, а й вбивством.

“Щоб змусити потерпілого віддати «борг», зловмисник упродовж тривалого часу здійснював на нього психологічний тиск – погрожував йому побиттям та вбивством як по телефону, так і передавав «нагадування» через знайомого. Згодом фігурант перестрів потерпілого та висунув вимогу негайно передати гроші, при цьому здійснив постріл біля ніг”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника після того, як потерпілий передав йому частину від суми, яку він вимагав, у розмірі 12 000 гривень.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області.

За домовленістю з прокуратурою затриманому оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Суд вирішив залишити підозрюваного під вартою без права на заставу.

За скоєне злочину фігуранту може бути загрожена до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button