Пригоди

Вилучили продукції на понад 300 тисяч грн: у Миколаєві правоохоронці перевірили місця продажу підакцизних товарів

Упродовж минулого тижня поліцейські задокументували 103 факти незаконної реалізації тютюнових виробів

Цей материал також доступний

Миколаївські правоохоронці відпрацьовують місця зберігання та точки продажу тютюнової продукції, а також канали надходження підакцизних товарів до цих місць. Основна мета поліцейських заходів – припинення нелегальної торгівлі без сплати податків на ринках тютюнових виробів.

Про це повідомляє 29 січня 2024 року Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Упродовж минулого тижня поліцейські задокументували 103 факти незаконної реалізації тютюнових виробів та склали на порушників адміністративні протоколи, із них:

  • 83 – за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння»;
  • 19 – за ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності»;
  • та за ст. 164- 5КУпАП «Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка».

У ході відпрацювання правоохоронці зафіксували, що підприємці здійснювали торгівлю тютюновою продукцією без ліцензії та без марок акцизного податку, а також з вмістом цигарок сумнівної якості.

Із незаконного обігу вилучили поліцейські вилучили 4 219 пачок цигарок, 144 електронні цигарки та 21 кг тютюну. Загальна сума вилученого склала 313 272 грн.

Шановні громадяни! Нагадуємо, що за порушення у сфері обігу підакцизних товарів законодавством передбачено покарання як адміністративне, так і кримінальне – за ст. 199 КК України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button