Пригоди

"Гумдопомога" перетворилася на збут автівок: на Миколаївщині судитимуть псевдоволонтера

В результаті схеми підприємець отримав прибуток в розмірі 1,8 мільйонів гривень

Цей материал також доступний

У Вознесенському районі Миколаївської області завершено досудове розслідування щодо псевдоволонтера, який незаконно привласнив бюджетні кошти та продав гуманітарну допомогу, призначену для Збройних Сил України, про це повідомляє 28 лютого 2024 року Вознесенське районне управління поліції.

За інформацією слідства, 38-річний директор місцевого товариства з серпня 2022 по травень 2023 року ввіз на територію України автомобілі, при цьому підробляючи документи та встановлюючи фальшиві контракти з ЗСУ. Після цього він збутав ці машини виконавчому комітету Южноукраїнської міської ради, отримавши значні кошти з місцевого бюджету. В результаті схеми протиправної діяльності, підприємець отримав прибуток в розмірі 1,8 мільйонів гривень.

Під час розслідування також було виявлено, що він отримав додаткові кошти з місцевого бюджету, продавши спеціалізований вантажний сідловий тягач. За цю операцію зловмисник отримав понад 2 мільйони гривень.

З метою приховування походження коштів та надання їм правомірного вигляду, отримані гроші були перераховані на рахунки інших підприємств.

Слідчі повідомили підозрюваному про підозру за рядом статей Кримінального кодексу України, серед яких – продаж товарів гуманітарної допомоги, привласнення бюджетних коштів та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Наразі справа направлена до прокуратури для подальшого розгляду в суді.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button