Пригоди

На Миколаївщині псевдоволонтер використовував вантажівки, надані у якості гумдопомоги, з метою прибутку

Йому загрожує до семи років позбавлення волі

Цей материал також доступний

На Миколаївщині слідчі поліції завершили розслідування стосовно підприємця. Викрили протиправну діяльність приватного підприємця Коблевської громади слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Про це повідомляють в поліції Миколаївської області та Миколаївській обласні прокуратурі.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київської області за фактом використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку, вчиненого у значних розмірах під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

“Слідством встановлено, що 56-річний чоловік, влітку 2022 року маючи зв’язки з благодійним фондом Республіки Литва, отримав вантажні автомобілі та причепи у якості гуманітарної допомоги для подальшого використання для забезпечення потреб територіальної громади. Також фігурант отримав довіреність, яка уповноважувала його представляти інтереси сільської ради під час купівлі-продажу та постановки на облік транспортних засобів”, – розповів заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Згодом псевдоволонтер, отримавши вантажівку з причепом у фактичне розпорядження, використовував їх для надання транспортних послуг із перевезення вантажів іншим підприємствам за окрему плату.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button