Суспільство

Американський фонд продовжує підтримувати миколаївців: турбота про родини загиблих Героїв

Ми любимо Україну і надалі продовжимо допомагати

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада повідомила, що 28 лютого 2024 року відбулася зустріч сімей, що постраждали від військової агресії з боку росії, з Натаном Шмідтом, засновником американського благодійного фонду “Mountain Seed Foundation”.

«Mountain Seed Foundation» – некомерційна організація, що надає гуманітарну та психологічну підтримку дітям і сім’ям, що постраждали від війни. Влітку минулого року для сімей загиблих військовослужбовців з Миколаєва була організували подорож до Австрії. Там вони у гірському таборі містечка Капрун пройшли унікальну оздоровчу програму, розроблену командою фахівців американського фонду. За допомогою занять з альпінізму, мистецтва, терапії дорослі та діти вчилися розвивати стійкість і долати життєві виклики.

Сьогодні учасники програми з сімей загиблих військовослужбовців зустрілися з Натаном Шмідтом, як з добрим другом. Вони обговорювали події, які сталися з моменту їх останньої зустрічі, обмінювалися пам’ятними сувенірами та згадували час, проведений разом в гірському таборі.

«Я знаю, що це дуже тяжко проходити війну. І я сподіваюсь, що ви станете підтримкою для інших родин, які через це проходять. Ви знаєте, що більшість американців підтримує Україну. Це підштовхує нас допомагати ще більше, спонсорувати та надавати вам цю підтримку. Ми розуміємо, що всі жінки та чоловіки в Україні захищають не лише вас, а і нас також. Ми любимо Україну і надалі продовжимо допомагати. Ми збираємось допомагати людям у Миколаєві ще протягом більше 20 років. Тож ми продовжуємо цей шлях разом», – звернувся Натан до присутніх.

Він висловив думку, що багато американців зацікавлені в житті українців, і наша ситуація надихає їх на спільну боротьбу.

До зустрічі також приєдналися міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич та його перший заступник Віталій Луков. Представники міської влади висловили подяку за допомогу миколаївським сім’ям та обговорили можливості подальшої співпраці з фондом у підтримці сімей, які постраждали від російської військової агресії.

Олександр Сєнкевич додав, що такі фонди, як «Mountain Seed Foundation» роблять важливу справу. Адже багато організацій надають допомогу продуктами, хтось відновлює зруйновані будівлі, дороги, але не менш актуально зараз дбати про ментальне здоров’я та реабілітацію родин, які втратили членів сімей, своїх близьких та рідних. І за кожною такою новою цифрою в переліку наших втрат на цій війні стоїть чиєсь життя, а також велика трагедія для кожної родини, яка несе цю втрату. Але, каже мер, відкласти життя на потім ми не маємо можливості, тож повинні дбати про тих, хто житиме в цій країні в майбутньому — про молодь та дітей.

Натан Шмідт підтвердив, що програма допомоги родинам, які постраждали від війни, буде продовжена. Вони мають намір організувати реабілітаційні заходи безпосередньо в Україні для більш широкого кола людей, зокрема, можливо, у Карпатах. Це свідчить про те, що вони розуміють наші проблеми в фонді та планують підтримувати українців і надалі.

Наприкінці зустрічі мер Миколаєва подарував гостю з Америки сувеніри, а саме книгу про Миколаїв, а також прапор миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади з підписами бійців. Родини воїнів з Миколаєва передали Натану різноманітні пам’ятні речі, які мали для них особливе значення. Серед них був шеврон батальйону загиблого бійця, патріотичні сувеніри та жовто-блакитні кульки. Ці предмети планується використовувати для зустрічі наступних груп українців, які прибудуть на реабілітацію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button