Пригоди

На Миколаївщині псевдоволонтер продавав автівки, надані у якості гумдопомоги для потреб ЗСУ

38-річному зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі

Цей материал також доступний

У Миколаївській області викрили протиправну діяльність директора товариства з обмеженою відповідальністю, який продавав автівки, надані у якості гумдопомоги для потреб Збройних сил України, про що повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 38-річний чоловік упродовж декількох місяців 2022 року, будучи директором товариства, ввіз на територію України для потреб Збройних Сил України гуманітарну допомогу у вигляді чотирьох транспортних засобів – позашляховиків. У подальшому вказані автомобілі фігурант продав виконавчому комітету Южноукраїнської міської ради на підставі укладених договорів поставки,.

За даними слідства, за такою схемою зловмиснику вдалось реалізувати чотири «гуманітарних» автівки, отримавши від цього прибуток за рахунок коштів міського бюджету в розмірі 1 885 000 гривень.

Нині слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ознаками ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану». Йому загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button