Пригоди

Воювали на півдні України: у Миколаєві судитимуть двох жителів Криму

Наразі вони перебувають під вартою

Цей материал також доступний

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів АР Крим за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора, створених на тимчасово окупованій території (ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України).

Про це повідомляє 13 лютого 2024 року пресслужба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що один із обвинувачених – 29-річний житель Красногвардійського району, у червні 2023 року добровільно уклав контракт з міноборони рф і став служити навідником БТР у складі НЗФ (810-ої окремої бригади морської піхоти) держави-агресора. Він пройшов військову підготовку поблизу тимчасово окупованого міста Енердогар Запорізької області. Звідти його перекинули на південний фронт у складі мобільної групи для штурму українських позицій.

Ще один зловмисник – 37-річний мешканець міста Армянськ у період з 2005 по 2009 роки служив у лавах ЗСУ. Після звільнення повернувся до Армянську і у червні 2023 року перейшов на бік ворога.

Зловмисник добровільно вступив до 144 окремої мотострілецької бригади російських військ. На посаді командира одного з відділень танкового батальйону він безпосередньо брав участь в окупації українських територій, будував фортифікаційні споруди, намагався виявити і знищити сили і засоби Збройних Сил України.

У листопаді минулого року обвинувачені потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв у районі с. Кринки на Херсонщині.

Наразі вони перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Миколаївській області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button