Пригоди

Розкрито зловісні злочини окупації у Херсоні: викрадення та тортури в серці міста

Поліція Херсонської області завершила розслідування щодо підозрюваних у викраденні та тортурах людей російського заграбника та громадянина України, який прислужував окупантам. Про це у четвер, 1 лютого, повідомила прес-служба поліції.

Після звільнення Херсона було встановлено, що під час окупації міста військові РФ у захопленому приміщенні обласного главку поліції у давно покинутому ізоляторі тимчасового тримання організували тортуру.

 

 

“Сюди окупанти привозили незаконно затриманих місцевих жителів і піддавали їх катуванням. Слідчим вдалося встановити особи причетних до тортур двох злочинців – військовослужбовця РФ та громадянина України”, – йдеться у повідомленні .

Поліцейські встановили, що в підвальних приміщеннях ГУНП під час окупації міста російські військові піддавали тортурам близько 90 громадян України, доля деяких українців, які пройшли через тортури, досі не відома.

До тортур причетні 33-річний військовослужбовець РФ та 33-річний житель Олешок Херсонської області.

“Поліцейським відомо, що у червні 2022 року злочинці в обласному центрі незаконно затримали 40-річного херсонця, одягли йому на голову мішок і привезли до будівлі ГУНП у Херсонській області. Незаконно затриманого чоловіка ув’язнили в камері Його непристосованої до тривалого перебування. утримували в антисанітарних умовах, не давали їжі та води, били, погрожували вбивством та схиляли до співпраці з окупаційною владою”, – повідомляють у поліції.

Обох злочинців заочно повідомлено про підозру, їм загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button